Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εργάτες της Toyota ξεσηκώνονται - Ζητάνε αυξήσεις και bonus που αγγίζει τον μισθό 8 μηνών

Οι εργάτες της Toyota ξεσηκώνονται - Ζητάνε αυξήσεις και bonus που αγγίζει τον μισθό 8 μηνών
Η διοίκηση της εταιρείας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έντονες πιέσεις από μέρους των συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια μισθολογικών διαπραγματεύσεων, με την ακρίβεια να έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές αυξήσεις μισθών αλλά και bonus που ισούται με μισθό 7,6 μηνών θα διεκδικήσει το σωματείο εργαζομένων στην Toyota Motor Corp. ενόψει των ετήσιων διαπραγματεύσεων με την διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση, δεν έχει ακόμη διατυπώσει συγκεκριμένα αιτήματα για αυξήσεις του μέσου μισθού, ενώ δήλωσε επίσης ότι θα πάρει την τελική της απόφαση για τα αιτήματά της σε συμβούλιο στις 9 Φεβρουαρίου, προτού ενημερώσει την εταιρεία.
Η διοίκηση της εταιρείας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έντονες πιέσεις από μέρους των συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια μισθολογικών διαπραγματεύσεων, με την ακρίβεια να έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Το μεγάλο ερώτημα για την ιαπωνική οικονομία είναι πως θα κινηθεί ο στασιμοπληθωρισμός και πως αυτός θα επηρεάσει την κεντρική τράπεζα της χώρας ως προς την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.
«Οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά των μελών του συνδικάτου για τη βελτίωση της παραγωγικότητας κατά το προηγούμενο έτος είναι εμφανείς στους αριθμούς και αντικατοπτρίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα της Toyota», δήλωσε ο Keisuke Kito, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του συνδικάτου.
Τα αιτήματα αντικατοπτρίζουν επίσης τις αυξήσεις στις τιμές καταναλωτή, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης