Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα κατασκευάσει νέα μονάδα παραγωγής πυρομαχικών για να εξασφαλίσει συνεχείς προμήθειες στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα κατασκευάσει νέα μονάδα παραγωγής πυρομαχικών για να εξασφαλίσει συνεχείς προμήθειες στην Ουκρανία
Ο Papperger τόνισε την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της βιομηχανίας όπλων
Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής πυρομαχικών για να εξασφαλίσει συνεχείς προμήθειες στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής Armin Papperger, σε συνέντευξή του στην BILD.
Ο Papperger τόνισε την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της βιομηχανίας όπλων, υπογραμμίζοντας τη σημαντική αύξηση των παραγγελιών και των συμφωνιών-πλαισίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πέρυσι, ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ.
Οι αυξήσεις αφορούν τόσο την Bundeswehr όσο και την Ουκρανία.
Φέτος, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Papperger, η κατασκευή του νέου εργοστασίου θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί ταχύτερα στις τρέχουσες ανάγκες και να διασφαλίσει τη στρατηγική ασφάλεια των προμηθειών.
Η ακριβής τοποθεσία του εργοστασίου δεν έχει διευκρινιστεί και άλλες λεπτομέρειες του έργου είναι ακόμη άγνωστες.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ανακοίνωσε επίσης νέες συμβάσεις πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 200.000 οβίδων πυροβολικού φέτος.
Τόνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαρτάται από τη βιομηχανία όπλων για προμήθειες πυρομαχικών, επισημαίνοντας ότι η βιομηχανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε «προπολεμική κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης