Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να ξεπεράσει τη Meta και τη Google στην επαυξημένη πραγματικότητα επιδιώκει η κινεζική Xreal

Να ξεπεράσει τη Meta και τη Google στην επαυξημένη πραγματικότητα επιδιώκει η κινεζική Xreal
Η Xreal αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της συνολικής αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Νέα κεφάλαια ύψους 60 εκατ. δολ. εξασφάλισε η εταιρεία κατασκευής γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Xreal, ανεβάζοντας την συνολική αποτίμηση της εταιρείας σε πάνω από 1 δις. δολάρια.
Στόχος του διευθύνοντα συμβούλου της, Chi Xu, είναι η εταιρεία να ξεεπράσει τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Meta, Google και Alphabet.
«Αυτό το ποσό θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τις τεχνολογικές μας δυνατότητες και το κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης», είπε ο CEO, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει πλέον την ικανότητα για να καλύψει τη ζήτηση για τα γυαλιά της φέτος, ωστόσο χρειάζεται τα χρήματα για να εκπληρώσει τις παραγγελίες της το 2025.
Η Xreal επιδιώκει να χαράξει νέο δρόμο στην τεχνολογία γύρω από την επαυξημένη πραγματικότητα.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η κινεζική εταιρεία αντιπροσώπευε περίπου το ήμισυ της αγοράς για συσκευές μόνο AR το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Μέχρι τώρα, ο μεγαλύτερος παίκτης στον χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, είναι αναμφισβήτητα η Meta, η οποία ακολουθείται από τη Sony Group Corp. και την ByteDance Ltd.
Η Xreal αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της συνολικής αγοράς.
Ο Chi δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει τη δυνατότητα να παράγει από 500.000 έως 1 εκατομμύριο συσκευές φέτος.
Με τη νέα επένδυση, θα μπορέσει να ανεβάσει την παραγωγή στις 2 εκατομμύρια συσκευές την επόμενη χρονιά.
Η εταιρεία περιμένει έσοδα ύψους 100 έως 150 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος και 200 έως 300 εκατομμύρια δολάρια το 2025, σύμφωνα με τον Chi, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει η Xreal να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ εντός δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης