Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών ο Carlos Bolsonaro για παρακολούθηση αντιπάλων

Βραζιλία: Στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών ο Carlos Bolsonaro για παρακολούθηση αντιπάλων
Ο Carlos αποτελεί ήδη στόχο έρευνας που ξεκίνησε το Ανώτατο Δικαστήριο σύμφωνα με την οποία φέρεται να ηγήθηκε επιχείρησης fake news από το προεδρικό μέγαρο
Σχετικά Άρθρα
Ο Carlos Bolsonaro, ένας από τους γιους του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, μπήκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο στόχαστρο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων στη διάρκεια της θητείας του πατέρα του, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία, που διερευνά κατηγορίες για παράνομη παρακολούθηση πολιτών από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Βραζιλίας (Abin) κατά τη διάρκεια της προεδρίας Bolsonaro (2019-2022), εκτέλεσε εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης σε βάρος του Carlos, σύμφωνα με τις πηγές.
Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε πως εκτελέστηκαν οκτώ εντάλματα στην Brasilia, στο Rio de Janeiro και σε άλλες δύο πόλεις ώστε να ταυτοποιηθούν «οι κύριοι παραλήπτες πληροφοριών που παρήχθησαν παράνομα από την Abin μέσω μυστικών ενεργειών».
Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος Bolsonaro δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει εκλογή του στην προεδρία ξανά έως το 2030 λόγω κατάχρησης εξουσίας και μέσων ενημέρωσης στην διάρκεια της προεδρίας του.
Ο γιος του, Carlos, δημοτικός σύμβουλος στο Rio, ήταν ουσιαστικά ο υπουργός Προπαγάνδας του Bolsonaro και διαχειριζόταν ένα γραφείο μέσα στο προεδρικό μέγαρο που φέρεται να διακινούσε ψευδείς ειδήσεις (fake news) σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του πατέρα του και αρχών που αντιτίθεντο στις ενέργειές του.
Ο Carlos αρνήθηκε ότι διαχειριζόταν μια επιχείρηση fake news.
Τώρα ερευνάται ως ύποπτος ότι χρησιμοποίησε δεδομένα που συνέλεξε η Abin μέσω ισραηλινού λογισμικού με την επωνυμία First Mile που χρησιμοποιείτο για τον εντοπισμό ιδιωτικών κινητών τηλεφώνων, δήλωσε πηγή της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Reuters.
Ερωτηθείς αν οι πληροφορίες που έλαβε ο Carlos από την υπηρεσία κατασκοπείας χρησιμοποιήθηκαν για να τροφοδοτηθούν fake news εναντίον αντιπάλων της κυβέρνησης, ο υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος είπε: «Πιθανόν. Ας το μελετήσουμε βαθύτερα τώρα».
Ο Carlos αποτελεί ήδη στόχο έρευνας που ξεκίνησε το Ανώτατο Δικαστήριο σύμφωνα με την οποία φέρεται να ηγήθηκε επιχείρησης fake news από το προεδρικό μέγαρο με το προσωνύμιο «υπουργικό συμβούλιο του μίσους».
Την περασμένη εβδομάδα η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε στο πλαίσιο της έρευνας εφόδους στοχοποιώντας τον πρώην επικεφαλής της Abin και βουλευτή Alexandre Ramagem, έναν πιστό στον Βolsonaro ο οποίος σχεδίαζε να είναι υποψήφιος δήμαρχος του Rio de Janeiro.
Ο Ramagem φέρεται να χρησιμοποίησε το κατασκοπευτικό λογισμικό προκειμένου να εντοπίσει πολιτικούς αντιπάλους.
Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.
Σύμφωνα με έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, η υπηρεσία πληροφοριών κατηγορείται για παράνομη παρακολούθηση τουλάχιστον τριών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου και ενός πρώην προέδρου της Βουλής κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Bolsonaro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης