Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά η Wall, με το βλέμμα σε αποτελέσματα τριμήνου και Fed - Στο +0,76% ο S&P 500, o Nasdaq +1,12%

Ανοδικά η Wall, με το βλέμμα σε αποτελέσματα τριμήνου και Fed - Στο +0,76% ο S&P 500, o Nasdaq +1,12%
Σε αναζήτηση κατεύθυνση τελεί η αμερικανική χρηματαγορά...
Θετικά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου όσο και στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Federal Reserve.
Σε αυτό το περιβάλλον, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,59% στις 38.333 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,76% στις 4.927 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +1,12% στις 15.628 μον.
Capture_104.JPG
Στα επιχειρηματικά, αυτή η εβδομάδα είναι η πιο δραστήρια σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς αναμένεται να δημοσιεύσει μεγέθη το 19% του S&P 500.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet.
Σύμφωνα με τον Όμιλο CME, οι traders στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης στα επιτόκια της Fed έδωσαν σχεδόν 97% πιθανότητα η Fed να μη μειώσει τα επιτόκια στην επερχόμενη συνεδρίαση.
Ο Sonu Varghese, παγκόσμιος μακροστρατηγός στον Όμιλο Carson, δήλωσε ότι «η Fed δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον πληθωρισμό, επειδή βλέπουμε κυριολεκτικά το αντίθετο.
Η οικονομία κινείται πάνω από την τάση και ο πληθωρισμός μειώνεται.
Με βάση αυτό, όσον αφορά την κατανομή του χαρτοφυλακίου, είμαστε overweight στις μετοχές».

Στα μάκρο, οι προοπτικές για τις δραστηριότητες στον μεταποιητικό τομέα έπεσαν σύμφωνα με έρευνα της Fed στο Dallas της πολιτείας Texas, από το -9,3 στο -27,4.
Η ραγδαία αυτή πτώση, είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που έδιναν οι προβλέψεις (-11 μονάδες).
Ο δείκτης παραγωγής, ένας βασικός δείκτης για τις εθνικές συνθήκες στη μεταποίηση, έπεσε κατά 17 μονάδες στο -15,4, συνιστώντας τη χαμηλότερη μέτρηση από τα μέσα του 2020.
Άλλες μετρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας έδειξαν επίσης συρρίκνωση για τον μήνα Ιανουάριο.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε από -10,1 σε -12,5 αυτόν τον μήνα, ενώ ο δείκτης ρυθμού αύξησης των παραγγελιών παρέμεινε αρνητικός στο -14,4.
Ο δείκτης αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας υποχώρησε σε χαμηλό πολλών ετών στο -14,9 και ο δείκτης αποστολών διολίσθησε κατά 11 μονάδες στο -16,6.
Οι προβλέψεις για τις γενικότερες επιχειρηματικές συνθήκες συνέχισαν να επιδεινώνονται τον Ιανουάριο.
Επιπλέον, το μισθολογικό κόστος και το κόστος εισροών συνέχισαν να αυξάνονται αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, όλα δείχνουν πως η μεταποίηση βαδίζει προς τον στασιμοπληθωρισμό.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των αποφάσεων από Federal Reserve και Bank of England αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,12% στις 16.941 μονάδες, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,03% στις 7.632 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έτυχε διαπραγμάτευσης στις 7.640 με άνοδο 0,09%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,48% στις 30.233 μονάδες.
Capture1_8.JPG
Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 2,9%, αφού η οικονομική αεροπορική εταιρεία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους έως τα τέλη Μαρτίου, αφού ορισμένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν τις πτήσεις της τον Δεκέμβριο, αναγκάζοντάς την να μειώσει τους ναύλους για να γεμίσει θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης