Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,9% στη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας το Σεπτέμβριο

tags :
Πτώση 1,9% στη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας το Σεπτέμβριο
Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σημείωσε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Οι μακροοικονομικοί δείκτες της οικονομίας της Ιαπωνίας βρίσκονται σε κρίση και εμφανίζουν αστάθειες για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Η οικονομία της χώρας σημειώνει επιβράδυνση της ανάπτυξης ενώ πονοκέφαλος για την κυβέρνηση αποτελεί και το γιεν που παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής για το μήνα Σεπτέμβριο έφθασε το 1,9%. Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι οι διεθνείς αναλυτές περίμεναν την ύφεση του συγκεκριμένου δείκτη σε πάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, και πάλι για το μήνα Οκτώβριο εκτιμούν ακόμη μεγαλύτερη πτώση, άνω του 3,6%.
Ο Takeshi Minami, επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Ερευνών Norinchukin εκτιμά ότι η ιαπωνική οικονομία δεν προχωρά με το ρυθμό που επιθυμεί η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Ο Minami υποστηρίζει ότι η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στην έλλειψη ανταπόκρισης από την αγορά στα νέα βιομηχανικά προϊόντα. Τα αυτοκίνητα περιορισμένης εκπομπής καυσαερίων δεν “περπάτησαν”. Ο παράγων βιομηχανία είναι ασθενής τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι αναλυτές στη χώρα αναμένουν παρέμβαση της Bank of Japan που θα τονώσει την οικονομική δράση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης