Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστάσεις κρατά το Ιράν από τις επιθέσεις... «ανταρτών» στην αμερικανική βάση στη Συρία

Αποστάσεις κρατά το Ιράν από τις επιθέσεις... «ανταρτών» στην αμερικανική βάση στη Συρία
Οι θάνατοι σηματοδοτούν την πρώτη φορά που αμερικανικά στρατεύματα σκοτώνονται σε επίθεση στη Μέση Ανατολή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas
Αποστάσεις κράτησε το Ιράν από την επίθεση σε βάση των ΗΠΑ στη Συρία που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες.
Μια μέρα αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν «ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν» για την επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία, η αποστολή της Τεχεράνης στον ΟΗΕ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.
«Το Ιράν δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις επιθέσεις και οι συγκρούσεις γίνονται μεταξύ του αμερικανικού στρατού και των αντιστασιακών ομάδων στην περιοχή, οι οποίες αντιμετωπίζουν αμοιβαία η μία την άλλη», ανέφερε η αποστολή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Οι θάνατοι σηματοδοτούν την πρώτη φορά που αμερικανικά στρατεύματα σκοτώνονται σε επίθεση στη Μέση Ανατολή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas στη Γάζα τον Οκτώβριο.
Η επίθεση, για την οποία αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι επίσης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 34 μέλη, έπληξε το φυλάκιο του Πύργου 22 κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, όπου στεγάζονται 350 στρατιωτικοί των ΗΠΑ ως μέρος του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από μια νεοσυσταθείσα ομάδα πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, γνωστή ως Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η οποία λέει ότι αντεπιτίθεται για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.
Οι ΗΠΑ απάντησαν πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ιρακινές ομάδες πολιτοφυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης