Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα σε Fed και BoE - Ο DAX στο -0,4%

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα σε Fed και BoE - Ο DAX στο -0,4%
Οι επενδυτές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα με επιφυλακτικότητα
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των αποφάσεων από Federal Reserve και Bank of England αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,4% στις 16.888 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.654 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.640 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,4% στις 30.246 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,4% στις 9.905 μονάδες.
Με οριακές μεταβολές κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street.

Όλα τα βλέμματα στη Fed

Οι επενδυτές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα με επιφυλακτικότητα, με τους κύριους δείκτες να διαπραγματεύονται σε στενά όρια, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό της πολιτικής της.
Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να περιμένουν με ανυπομονησία οποιαδήποτε ένδειξη ότι οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι έχουν προχωρήσει αρκετά στη μάχη τους κατά του πληθωρισμού, ώστε να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.
Οι ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιεύσουν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου την Παρασκευή, με την οικονομία να αναμένεται να έχει προσθέσει 177.000 νέες θέσεις εργασίας, επιβραδύνοντας από τις 216.000 του προηγούμενου μήνα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει επίσης αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή την Πέμπτη, σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλό ρεκόρ του 4% την περασμένη εβδομάδα.

Η Ryanair μειώνει τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 2,9%, αφού η οικονομική αεροπορική εταιρεία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους έως τα τέλη Μαρτίου, αφού ορισμένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν τις πτήσεις της τον Δεκέμβριο, αναγκάζοντάς την να μειώσει τους ναύλους για να γεμίσει θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης