Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο ρόλος του διαδρόμου Βορρά - Νότου θα αυξηθεί, λόγω της αστάθειας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ρωσία: Ο ρόλος του διαδρόμου Βορρά - Νότου θα αυξηθεί, λόγω της αστάθειας στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο μεταφορικός διάδρομος Βορρά-Νότου θα συνδέει το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας με την Ινδία
Η σημασία του διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου θα αυξηθεί δεδομένης της τρέχουσας αστάθειας στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Alexey Overchuk σε συνέντευξή του στο περιοδικό Expert.
"Το κύριο βάρος πέφτει στην ανάπτυξη του διεθνούς διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου. <...> Ο Βορράς-Νότος είναι η συντομότερη διαδρομή, που διέρχεται εξ ολοκλήρου μέσω των εδαφών φιλικών χωρών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα παρατηρούνται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ο Βορράς-Νότος θα αποκτήσει παγκόσμια σημασία και θα προμηθεύει την Ευρώπη με φορτία με πιο ευνοϊκούς όρους", δήλωσε.
Ο Overchuk υπενθύμισε ότι η Ρωσία, μαζί με το Καζακστάν, το Ιράν και το Τουρκμενιστάν, εισήγαγε τακτικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες με πρόσβαση στα λιμάνια του Ινδικού Ωκεανού το 2022.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την έναρξη της κατασκευής του σιδηροδρομικού τμήματος Rasht-Astara που λείπει στο Ιράν.
Ο μεταφορικός διάδρομος Βορρά-Νότου θα συνδέει το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας με την Ινδία.
Αυτός ο διάδρομος θα έχει πολλούς κλάδους, επομένως το έργο είναι γεωπολιτικής σημασίας όσον αφορά τη συμπερίληψη του Ιράν, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν στις οικονομικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης