Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος εποχής για τον κινεζικό κολοσσό Evergrande - Με δικαστική απόφαση ρευστοποιούνται assets

Τέλος εποχής για τον κινεζικό κολοσσό Evergrande - Με δικαστική απόφαση ρευστοποιούνται assets
Η κρίση της Evergrande πυροδότησε φόβους μετάδοσης και ότι τα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων της Κίνας θα μπορούσαν να επεκταθούν σε άλλα μέρη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου
Σε αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της China Evergrande προχώρησαν οι αρχές του Χονγκ Κονγκ, μετά την απόφαση δικαστηρίου να "ρευστοποιήσει" την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.
Η China Evergrande, η οποία κάποτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων της χώρας, τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει υπό μία πρωτοφανή κρίση χρέους.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι πιστωτές της Evergrande στο εξωτερικό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο για αναδιάρθρωση, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επικείμενη ρευστοποίηση της εταιρείας.
Η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, η οποία χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Προσπάθειες να ανακοπεί η κρίση

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Κίνα προσπαθούν να ανακόψουν την κρίση χρέους στον πολύπαθο τομέα ακινήτων.
Την περασμένη εβδομάδα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν μέτρα για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ρευστότητας που είναι διαθέσιμη στους κατασκευαστές ακινήτων.
Τα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της παρατεταμένης κρίσης ρευστότητας για τους Κινέζους κατασκευαστές μετά την καταστολή του κλάδου από το Πεκίνο για την αντιμετώπιση των διογκωμένων επιπέδων χρέους στην ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα όμως με τον Alexander Cousley, της Russell Investments, «τα μέτρα πρέπει να είναι πολύ πιο στοχευμένα και πολύ πιο ισχυρά».
Η κρίση της Evergrande πυροδότησε φόβους μετάδοσης και ότι τα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων της Κίνας θα μπορούσαν να επεκταθούν σε άλλα μέρη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Η Country Garden, επίσης ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Κίνας, αγωνίζεται να αποπληρώσει το δικό της χρέος.
Ωστόσο, ο κατασκευαστής φέρεται να είπε τον περασμένο μήνα ότι μπορεί να αποφύγει μια χρεοκοπία για τα ομόλογά του που εκφράζονται σε γιουάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης