Τελευταία Νέα
Διεθνή

Janos Boka (Υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό

Janos Boka (Υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό
Σύμφωνα με τον Janos Boka, η Βουδαπέστη «δεν συνδέει τη στήριξη για την Ουκρανία με την πρόσβαση σε κονδύλια της ΕΕ και δεν επιτρέπει σε άλλους να το κάνουν»
Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον «εκβιασμό» από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την κατανομή πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας Janos Boka στο Facebook, σχολιάζοντας τη δημοσίευση των Financial Times.
Νωρίτερα, οι FT ανέφεραν, επικαλούμενοι έγγραφο της ΕΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να σαμποτάρει την οικονομία της Ουγγαρίας και να μπλοκάρει τα κονδύλια που της οφείλονται από ευρωπαϊκά κονδύλια εάν δεν άρει το βέτο της για την Ουκρανία στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου 2024...
Η στρατηγική στοχεύει τις «οικονομικές αδυναμίες» της Ουγγαρίας και έχει σχεδιαστεί για να θέσει σε κίνδυνο το νόμισμά της.
«Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό!
Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν αυτό που η ουγγρική κυβέρνηση λέει εδώ και πολύ καιρό: οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ για να ασκήσουν πολιτική πίεση», έγραψε ο Janos Boka.
Σύμφωνα με τον Janos Boka, η Βουδαπέστη «δεν συνδέει τη στήριξη για την Ουκρανία με την πρόσβαση σε κονδύλια της ΕΕ και δεν επιτρέπει σε άλλους να το κάνουν».
«Η Ουγγαρία θα συνεχίσει να συμμετέχει εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα ενδώσει στον εκβιασμό», πρόσθεσε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης