Τελευταία Νέα
Διεθνή

Neizhpapa (Διοικητής Ουκρανικού Ναυτικού): Η Ουκρανία θα χαρεί να λάβει δύο παροπλισμένα βρετανικά πλοία

Neizhpapa (Διοικητής Ουκρανικού Ναυτικού): Η Ουκρανία θα χαρεί να λάβει δύο παροπλισμένα βρετανικά πλοία
Η Telegraph ανέφερε προηγουμένως ότι η Βρετανία αναγκάζεται να παροπλίσει πολεμικά πλοία προκειμένου να ανακατευθύνει τους ναυτικούς σε μια νέα κατηγορία φρεγατών
Ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexei Neizhpapa, δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News ότι ο ουκρανικός στόλος θα δεχόταν ευχαρίστως δύο βρετανικά πολεμικά πλοία, τα οποία το Βασιλικό Ναυτικό ενδέχεται να χρειαστεί να παροπλίσει νωρίς λόγω έλλειψης ναυτών.
Η Telegraph ανέφερε προηγουμένως ότι η Βρετανία αναγκάζεται να παροπλίσει πολεμικά πλοία προκειμένου να ανακατευθύνει τους ναυτικούς σε μια νέα κατηγορία φρεγατών.
Οι φρεγάτες HMS Argyll και η πρόσφατα ανακαινισμένη HMS Westminster θα παροπλιστούν το 2024.
Τα πλοία, όπως έγραφε η Telegraph, θα παροπλιστούν ή θα πωλούνταν στους συμμάχους.
Τα πληρώματα των πλοίων, με τη σειρά τους, θα επανδρώσουν τις φρεγάτες Type 26, οι οποίες θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα ανθυποβρυχιακά πλοία τύπου 23 του Βρετανικού Ναυτικού. «Φυσικά, το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται πολεμικά πλοία, γιατί καταλαβαίνουμε ότι χωρίς πλοία δεν υπάρχει στόλος.
Επομένως, εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς δύο φρεγατών στις ναυτικές δυνάμεις της Ουκρανίας θα είμαστε πολύ χαρούμενος», τόνισε ο Neizhpapa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης