Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Παραφροσύνη, οι στρατηγοί του Ουκρανικού στρατού φοβούνται τη ρωσική ανωτερότητα στην παραγωγή όπλων

Telegraph: Παραφροσύνη, οι στρατηγοί του Ουκρανικού στρατού φοβούνται τη ρωσική ανωτερότητα στην παραγωγή όπλων
«Η κινητοποίηση της στρατιωτικής βιομηχανίας, την οποία προωθεί ο Putin - και οι Δυτικοί και Ουκρανοί στρατηγοί φοβούνται - θα μπορούσε να αλλάξει το ρεύμα των εχθροπραξιών δραματικά», αναφέρει η Telegraph
Η Ρωσία προηγείται των δυτικών χωρών όσον αφορά την παραγωγή όπλων, γεγονός που ανησυχεί τους Ουκρανούς στρατηγούς, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Η κινητοποίηση της στρατιωτικής βιομηχανίας, την οποία προωθεί ο Putin - και οι Δυτικοί και Ουκρανοί στρατηγοί φοβούνται - θα μπορούσε να αλλάξει το ρεύμα των εχθροπραξιών δραματικά», αναφέρει η Telegraph.
Σημειώνεται ότι οι δείκτες της συλλογικής Δύσης δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με τις επιτυχίες του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας προειδοποιούν ότι με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να δώσει στη Ρωσία ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να επικρατήσει στην Ουκρανία.
«Αυτό είναι απλώς τρελό», δήλωσε στην Telegraph ένας Βρετανός εκπρόσωπος της αμυντικής βιομηχανίας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι τα θεσμικά εμπόδια στην επέκταση της παραγωγής όπλων παραμένουν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρά το γεγονός ότι η σοβαρότητα του προβλήματος αναγνωρίζεται στα παρασκήνια, οι δυτικές κυβερνήσεις απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τέτοιο ρυθμό, προειδοποιεί η Telegraph.
Ο Chemezov Γενικός Διευθυντής της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο αριθμός των όπλων όλων των τάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μειώνεται ραγδαία.
Πρόσθεσε ότι το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, αντίθετα, έχει επιτύχει ρυθμό παραγωγής που του επιτρέπει όχι μόνο να αναπληρώσει τις απώλειες, αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των όπλων και του εξοπλισμού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Ο Chemezov διευκρίνισε ότι για τις οβίδες πυροβολικού, ο όγκος παραγωγής αυξήθηκε κατά περίπου 50 φορές σε σύγκριση με το 2021 για ορισμένους τύπους, η παραγωγή οχημάτων μάχης πεζικού και διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση από τον στρατό, αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές, η παραγωγή τεθωρακισμένων κατά σχεδόν 7 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης