Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος πρεσβευτής συμβουλεύει το Ηνωμένο Βασίλειο να αφήσει στην άκρη κάθε σκέψη αντιπαράθεσης με τη Μόσχα

Ο Ρώσος πρεσβευτής συμβουλεύει το Ηνωμένο Βασίλειο να αφήσει στην άκρη κάθε σκέψη αντιπαράθεσης με τη Μόσχα
Οι περισσότεροι Βρετανοί θυμούνται ότι ήταν η Σοβιετική Ένωση που, μαζί με τους συμμάχους, συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, είπε ο Andrey Kelin.
Tο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποφυγή της σύγκρουσης με τη Ρωσία, αντί να εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Andrey Kelin μετά την παρουσία του σε εορτασμό για την 80ή επέτειο από το τέλος της Πολιορκίας του Λένινγκραντ.
"Σήμερα, εν μέσω τεταμένου πολιτικού περιβάλλοντος, ξαφνικά, ακούσαμε εκκλήσεις να προετοιμαστούμε για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στο αβέβαιο μέλλον.
Το λάβαμε και το λαμβάνουμε υπόψη.
Δεν δώσαμε καμία αιτία για αυτό.
Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό οι νέοι πολιτικοί να γνωρίζουν, να μελετούν και να απομνημονεύουν τα μαθήματα της ιστορίας.

Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να μας νικήσει.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας.
Οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν διατηρήσει καλά στη μνήμη τους το γεγονός ότι ήταν η Σοβιετική Ένωση που, μαζί με οι σύμμαχοι, συνέβαλαν καθοριστικά στη νίκη μας επί της ναζιστικής Γερμανίας», είπε.
«Ο πρόεδρός μας [Vladimir Putin], όταν δεχόταν τα διαπιστευτήρια από τον νέο [Βρετανό] Πρέσβη στη Μόσχα [Nigel] Casey, είπε ότι η αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ετών έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία νέων παγκόσμιων σχέσεων.
Από αυτή την άποψη, θα ήθελα θέλω να πω ότι σήμερα είναι απαραίτητο να μην σκεφτόμαστε έναν πιθανό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, αλλά πώς να βγούμε από αυτή τη σπείρα αντιπαράθεσης και πώς να εδραιωθεί ένα ανανεωμένο σύστημα διεθνών σχέσεων βασισμένο στην ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό και το σεβασμό των συμφερόντων ασφάλειας », τόνισε η Kelin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης