Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ - Η Οκλαχόμα στέλνει την Εθνική Φρουρά για να ενισχύσει το Τέξας στα σύνορα

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ - Η Οκλαχόμα στέλνει την Εθνική Φρουρά για να ενισχύσει το Τέξας στα σύνορα
Η κίνηση έρχεται αφότου ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump κάλεσε τις πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να συσπειρωθούν για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης
Σχετικά Άρθρα
O κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Kevin Stitt , ανακοίνωσε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά της πολιτείας του για να βοηθήσει το Τέξας στα προβλήματα συνοριακού ελέγχου κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.
«Αυτό είναι απλώς κοινή λογική. Στο Τέξας, υπάρχουν 28 σημεία εισόδου και υπάρχει ένας ομοσπονδιακός νόμος που αναφέρει ότι είναι παράνομη η είσοδος οπουδήποτε εκτός από αυτές τις διελεύσεις», δήλωσε ο Stitt σε συνέντευξή του στο Fox News.
Η κίνηση έρχεται αφότου ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump κάλεσε την Πέμπτη (25/1/2024) τις πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να συσπειρωθούν για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των νότιων συνόρων, ένα ζήτημα στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποτυγχάνει οικτρά.
«Ενθαρρύνουμε όλες τις πρόθυμες πολιτείες να αναπτύξουν τους φρουρούς τους στο Τέξας για να αποτρέψουν την είσοδο παράνομων και να τους απομακρύνουν πίσω από τα σύνορα», είπε ο Trump, επικαλούμενος την «εισβολή» μεταναστών που έρχονται στις ΗΠΑ.
Μετά την έκκληση του Trump για βοήθεια, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες από 25 πολιτείες (οι μισές από τις 50) υποσχέθηκαν την υποστήριξή τους στο Τέξας.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Greg Abbott, και την Πολιτεία του Τέξας στη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρεπουμπλικανική Ένωση Κυβερνητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης