Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ευλάβεια ο Putin τίμησε τους ήρωες της επιχείρησης Iskra και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση του Leningrad

Με ευλάβεια ο Putin τίμησε τους ήρωες της επιχείρησης Iskra και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση του Leningrad
O Ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε το Μνημείο του Piskaryovskoye όπου κατέθεσε λουλούδια στον κοινό τάφο που περιείχε τα λείψανα και του αδελφού του
Τιμώντας την 80η επέτειο από την απελευθέρωση του Leningrad (τώρα Αγίας Πετρούπολης), ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κατέθεσε λουλούδια στο Πέτρινο Μνημείο Nevsky το Σάββατο (27/1/2024).
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, γονατισμένος με ευλάβεια, κατέθεσε στο μνημείο ένα μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα στολισμένα με μια πένθιμη μαύρη κορδέλα.
Το Nevsky Patch, ένα μικρό προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού Νέβα, χρησιμεύει ως σύμβολο της ανθεκτικότητας και του θάρρους των Σοβιετικών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της Μάχης για το Leningrad.
Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης «Iskra» που απελευθέρωσε την πόλη τον Ιανουάριο του 1943.
Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε το Μνημείο του Piskaryovskoye όπου κατέθεσε λουλούδια στον κοινό τάφο που περιείχε τα λείψανα και του αδελφού του. Τοποθέτησε επίσης στεφάνι στη βάση του μνημείου της Πατρίδας.

Ο αποκλεισμός του Leningrad διήρκεσε 900 μέρες


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα της πολιορκίας του Leningrad του 1941-1942, το νεκροταφείο Piskaryovskoye έγινε ο κύριος χώρος για μαζικές ταφές.
Οι κοινοί τάφοι φιλοξενούν τα λείψανα 420.000 κατοίκων της πόλης και 70.000 υπερασπιστών στρατιωτών.
Ο αποκλεισμός του Leningrad που ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 1941, διήρκεσε σχεδόν 900 ημέρες.
Το μοναδικό σωσίβιο, ο «Δρόμος της Ζωής», που χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση προμηθειών στην πόλη, δημιουργήθηκε στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Ladoga.
Ο αποκλεισμός έσπασε στις 18 Ιανουαρίου 1943, με την πλήρη άρση του να γίνεται στις 27 Ιανουαρίου 1944.
Τον Οκτώβριο του 2022, το δικαστήριο της πόλης της Αγίας Πετρούπολης αναγνώρισε τις ενέργειες των Ναζί κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του Λένινγκραντ ως εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία κατά του σοβιετικού λαού.
Σύμφωνα με τα υλικά της εισαγγελίας της πόλης, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 1.093.842 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης