Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αποκάλυψη ενός εγκλήματος - Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι οι 65 νεκροί της κατάρριψης του IL 76 βρίσκονταν στη λίστα ανταλλαγής αιχμαλώτων

Η  αποκάλυψη ενός εγκλήματος - Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι οι 65 νεκροί της κατάρριψης του IL 76 βρίσκονταν στη λίστα ανταλλαγής αιχμαλώτων
Το Κίεβο παραδέχεται ότι οι 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επρόκειτο να μεταφερθούν για ανταλλαγή
Το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι οι 65 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους Il-76, βρίσκονταν στη λίστα για ανταλλαγή αιχμαλώτων.
«Το αρχηγείο συντονισμού για τους αιχμάλωτους πολέμου, επιβεβαιώνει ότι 65 Ουκρανοί κρατούμενοι από αυτόν τον κατάλογο είχαν πράγματι προγραμματιστεί να επιστραφούν στην Ουκρανία ως μέρος της προγραμματισμένης ανταλλαγής στις 24 Ιανουαρίου 2024», παραδέχεται η ουκρανική πλευρά.
Γίνεται γνωστό επίσης, οι συγγενείς των αιχμαλώτων πολέμου είχαν συνάντηση μεταξύ άλλων με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov, τον πρώτο αντιπρόεδρο της SBU Sergei Andrushchenko, τον γραμματέα του αρχηγείου συντονισμού Dmitry Usov και τον αναπληρωτή αρχηγό της Διεύθυνσης Κύριων Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexey Gromov.
Σύμφωνα με το αρχηγείο, συγγενείς των στρατιωτών από τον αναφερόμενο κατάλογο είδαν το οπτικό υλικό που παρείχε η ρωσική πλευρά από το σημείο της συντριβής και φέρεται ότι δεν βρήκαν ειδικά σημάδια στα μέλη των σορών που να δείχνουν τους συγγενείς τους.
identity.JPG
Την προηγούμενη μέρα, η ρωσική ερευνητική δημοσίευσε πλάνα με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να επιβιβάζονται στο Il-76.
Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν έγγραφα στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων στο σημείο της συντριβής που επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους.
Σημειώνεται ότι ορισμένα σημεία του σώματος των θυμάτων έχουν χαρακτηριστικά τατουάζ.
Με τη σειρά του, ο Budanov είπε ότι αξιόπιστες και περιεκτικές πληροφορίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι στο Il-76 δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης