Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαριστική βολή» στην παντοκρατορία των ΗΠΑ ετοιμάζει ο Biden μετά την ουκρανική ήττα: Την αποχώρηση από Συρία, Ιράκ

«Χαριστική βολή» στην παντοκρατορία των ΗΠΑ ετοιμάζει ο Biden μετά την ουκρανική ήττα: Την αποχώρηση από Συρία, Ιράκ
Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων «trip-wire» από το Ιράκ και τη Συρία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα σχέδιά τους για πόλεμο με το Ιράν…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξετάζει την αποχώρηση από τη Συρία και το Ιράκ, μετά την δυσμενή τροπή του πολέμου στην Ουκρανία και τα εσωτερικά προβλήματα με την οικονομία και τα σύνορα, όπως μαρτυρά ανάλυση του Ron Paul Institute, γεγονός που δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στους κύκλους των νεοσυντηρητικών, όπως φαίνεται από δημοσίευση του Charles Lister του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στο Foreign Policy:
«…τέσσερις πηγές από τα Υπουργεία Άμυνας και State Department είπαν ότι ο Λευκός Οίκος δεν επενδύει πλέον στη διατήρηση μιας αποστολής που θεωρεί περιττή.
Εσωτερικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να καθοριστεί πώς και πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η απόσυρση.
Ο Lister, ένας ένθερμος υποστηρικτής της επιχείρησης κατά του Assad, προειδοποιεί για «την καταστροφική επίδραση που θα είχε μια αποχώρηση για την επιρροή των ΗΠΑ και των συμμάχων στην ανεπίλυτη και έντονα ασταθή κρίση στη Συρία» τόνισε, προσθέτοντας ότι «Θα ήταν επίσης ένα δώρο στο Ισλαμικό Κράτος», οι οποίοι δεν έχουν δώσει «στίγμα» εδώ και καιρό.
Λίγο καιρό αφότου ο Assad κάλεσε τη Ρωσία να σώσει τη χώρα, καθώς βρισκόταν στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάληψης από τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ «μαχητές της ελευθερίας» και μετά από περισσότερες από εκατό πρόσφατες επιθέσεις στις βάσεις των ΗΠΑ, που έπεισαν τον Biden και τους «ειδικούς του στη Μέση Ανατολή» ότι είναι θέμα χρόνου να χυθεί πολύ αμερικανικό αίμα, το ISIS ξαφνικά επιστρέφει και βρυχάται για να δικαιολογηθεί η συνεχιζόμενη παρουσία της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος του CNN, Natasha Bertrand, αναφέρει ότι, «Οι ΗΠΑ και το Ιράκ αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα συνομιλίες για το μέλλον της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, εν μέσω δημοσίων εκκλήσεων από την ιρακινή κυβέρνηση προς τις ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματά της».
H Bertrand παραθέτει την άποψη αρκετών αξιωματούχων οι οποίοι προειδοποιούν ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων «trip-wire» από το Ιράκ και τη Συρία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα σχέδιά τους για πόλεμο με το Ιράν…
- θα μπορούσε ακόμη και να… ενθαρρύνει τον ISIS!

- θα ήταν μια νίκη για το Ιράν, τονίζει ο John Alterman, αναλυτής του CSIS.
«Οποιοδήποτε σημάδι ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους θα γιορταζόταν ευρέως στους ιρανικούς διαδρόμους».
 Εάν οι ΗΠΑ τερματίσουν την παράνομη κατοχή της Συρίας και του Ιράκ, το Ιράν θα γιόρταζε!
Μαζί θα πανηγύριζαν κάθε ανύπαντρη μητέρα, σύζυγος και συγγενής αυτών των αμερικανικών στρατιωτών που θυσίασαν και θυσιάζουν την ίδια τους τη ζωή για μια κατοχή που δεν έχει καμία σχέση με το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.
Ίσως όμως κάποιος να υπενθύμισε στον Biden ότι είναι έτος εκλογών και οι ψηφοφόροι μπορεί να αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί και με ποιά δικαιολογία, σταθμεύουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία.
Άρα, σε αυτούς στοχεύει ο Biden κυνικά, εν όψει των εκλογών.... γιατί θέλει το δαχτυλίδι της εξουσίας στα χέρια του για ακόμη τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης