Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις φλόγες παραμένει το δεξαμενόπλοιο της Trafigura στην Ερυθρά Θάλασσα - Πλήγμα ΗΠΑ κατά Houthi

Στις φλόγες παραμένει το δεξαμενόπλοιο της Trafigura στην Ερυθρά Θάλασσα - Πλήγμα ΗΠΑ κατά Houthi
Επί 17 ώρες  καίγεται το δεξαμενόπλοιο της Trafigura στο Άντεν
Σχετικά Άρθρα
Εξακολουθεί να καίγεται το μεγάλο βρετανικό πετρελαιοφόρο που έπληξαν οι αντάρτες Houthi της Υεμένης στο Κόλπο του Άντεν, 17 ώρες μετά την εκδήλωση της επίθεσης, καθώς η κατάσβεση της πυρκαγιάς αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα λόγω του φορτίου του πλοίου.
Οι  Houthi εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά του βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda της Trafigura, που μετέφερε ρωσικά καύσιμα το απόγευμα το απόγευμα της Παρασκευής 26/1.
«Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (ώρα Υεμένης, 6.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Houthi εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχή που ελέγχουν στην Υεμένη και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) και άλλα συμμαχικά πλοία ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν βοήθεια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής», είχε ανακοινώσει η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα ο εμπορικός οίκος Trafigura, το πλοίο μετέφερε ρωσικά καύσιμα - συγκεκριμένα νάφθα.
Η φωτιά από το πλήγμα των Houthi πέρασε σε μια από τις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου και για το λόγο αυτό αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
«Χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός πυρόσβεσης του πλοίου για την καταστολή και τον έλεγχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μια δεξαμενή φορτίου στη δεξιά πλευρά», ανέφερε η εταιρία Trafigura σε ανακοίνωσή της το πρωί του Σαββάτου 27/1, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με το δεξαμενόπλοιο.
Ο αμερικανικός στρατός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλα σκάφη παρείχαν βοήθεια μετά το πλήγμα που δέχθηκε το Marlin Luanda από αντιπλοϊκό πύραυλο των Houthi.
«Το πλήρωμα συνεχίζει τις προσπάθειες να ελέγξει τη φωτιά σε μία από τις δεξαμενές φορτίου του πλοίου με την υποστήριξη στρατιωτικών σκαφών. Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας», πρόσθεσε η Trafigura.
«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή απώλειες σε σχέση με το περιστατικό επί του Marlin Luanda» σημειώνεται.

Επίθεση ΗΠΑ κατά Houthi

Tο τηλεοπτικό δίκτυο Almasirah των Houthi μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ras Isa στην επαρχία Hondeida της Υεμένης.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώμαρα του Σαββάτου 27/1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης