Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στα Στενά της Ταϊβάν - Ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία η Κίνα - Επίδειξη ισχύος με 33 αεροπλάνα, 7 πλοία σε 24 ώρες

Ένταση στα Στενά της Ταϊβάν - Ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία η Κίνα -  Επίδειξη ισχύος με 33 αεροπλάνα, 7 πλοία σε 24 ώρες
Η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της στη Ταϊβάν από την ημέρα που εξελέγη στην προεδρία ο Lai Tsing te, πολιτικός ηγέτης με αυτονομιστική  ατζέντα
Η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι καταμέτρησε 33 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επτά πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό τους να είναι ο υψηλότερος μετά τις προεδρικές εκλογές της 13ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Επίσης εντοπίστηκαν δύο κινεζικά αερόστατα πάνω από τα στενά της Ταϊβάν, σύμφωνα με την καταμέτρηση των τελευταίων 24 ωρών.
Από τα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο, τα 13 διέσχισαν τη διάμεση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν –ένα ανεπίσημο σύνορο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, το οποίο η κυβέρνηση της Κίνας δεν αναγνωρίζει.
Οι ψηφοφόροι της Ταϊβάν εξέλεξαν στην προεδρία τον Lai Tsing te από το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που υποσχέθηκε να προστατεύσει το έδαφος από τις «απειλές και τον εκφοβισμό» του Πεκίνου.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αναπόσπαστο κομμάτι της και προωθεί την επανένωσή της με το νησί, ακόμη και με τη βία αν χρειαστεί, χαρακτηρίζει τον Lai επικίνδυνο αυτονομιστή και έχει απειλήσει τους υποστηρικτές του με ολέθριες συνέπειες.
Η Κίνα στέλνει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή σχεδόν σε καθημερινή βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης