Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mick Wallace (Ιρλανδός ευρωβουλευτής): Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα, αλλά στην Ευρώπη δεν λένε τίποτα

Mick Wallace (Ιρλανδός ευρωβουλευτής): Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα, αλλά στην Ευρώπη δεν λένε τίποτα
Μια νέα Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την πολυετή χρηματοδότηση της Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβει υποκριτικά το γεγονός της ακραίας διαφθοράς στην Ουκρανία, έγραψε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Η ΕΕ μετατρέπει την καταδίκη της Ουγγαρίας σε άθλημα, αλλά αγνοεί παρόμοια προβλήματα σε άλλα μέρη.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε την Ουκρανία ως εξαιρετικά διεφθαρμένη, αλλά η ΕΕ έκλεισε τα μάτια σε αυτό».
Μια νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την πολυετή χρηματοδότηση της Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να αναμένει να συμφωνήσει σε μεγάλης κλίμακας χρηματοδότηση για την Ουκρανία, παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.
Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φοβούνται ότι η ΕΚ θα κάνει και πάλι, όπως θεωρούν απαράδεκτες, παραχωρήσεις στον Ούγγρο πρωθυπουργό.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δρομολόγηση ενός ειδικού μηχανισμού όρων σε σχέση με τη Ουγγαρία για να διασφαλιστεί η προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ «από παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία».
Αυτό σήμαινε πάγωμα της χρηματοδότησης της ΕΕ για την Ουγγαρία.
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban δήλωσε ότι η χώρα είχε εκπληρώσει ολόκληρο τον κατάλογο των αιτημάτων της Επιτροπής, που αφορούσαν μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αύξηση της διαφάνειας των δημοσίων συμβάσεων και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος, αλλά η ΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει την πρόταση να αναστείλει το 65% των κεφαλαίων της ΕΕ που αναλογούν στην Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης