Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mike Johnson (Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ πάγωσαν τις νέες συμβάσεις για LNG και η Ρωσία πανηγυρίζει

Mike Johnson (Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ πάγωσαν τις νέες συμβάσεις για LNG και η Ρωσία πανηγυρίζει
Ο Mike Johnson ανέφερε  ότι η απόφαση αποδυναμώνει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ και ωθεί την ΕΕ να βασίζεται στις «βρώμικες ρωσικές εξαγωγές»
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Biden να αναστείλει τη σύναψη νέων συμβάσεων εξαγωγής υγροποιημένου αερίου (LNG) βοηθά την Ρωσία και καθιστά την Ευρώπη εξαρτημένη από τις ρωσικές εξαγωγές, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Mike Johnson.
«Η απόφαση του Προέδρου Biden να σταματήσει την κατασκευή τερματικών εξαγωγών φυσικού αερίου είναι εξωφρενική.
Άκουσε τους ακτιβιστές για το κλίμα, ο Πρόεδρος ενδυναμώνει τη Ρωσία».
Ο Mike Johnson πρόσθεσε ότι η απόφαση αποδυναμώνει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ και ωθεί την ΕΕ να βασίζεται στις «βρώμικες ρωσικές εξαγωγές».
Ο Mike Johnson χαρακτήρισε τις ενέργειες του Biden μια άθλια αποτυχία.
O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε παύση στην έκδοση αδειών για την εξαγωγή LNG, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια αντικαθιστά ενεργά τις ρωσικές πρώτες ύλες στις παγκόσμιες αγορές, και εξήγησε την απόφαση με την κατάσταση με την κλιματική αλλαγή - «την υπαρξιακή απειλή της εποχής μας».
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει το 15%-20% της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το 2035, περίπου το ίδιο ποσό που καταλάμβανε προηγουμένως οι προμήθειες φυσικού αερίου από αγωγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης