Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Ο Zelensky είναι κουτσή πάπια, δημιουργείται ρεύμα υπέρ του στρατηγού Zaluzhny

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Ο Zelensky είναι κουτσή πάπια, δημιουργείται ρεύμα υπέρ του στρατηγού Zaluzhny
Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα μετατρέψει τον Zelensky σε κουτσή πάπια
Η Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια κοινοβουλευτική κρίση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξουσιών του Προέδρου Zelensky, δήλωσε ο Ruslan Bortnik, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Η κατάσταση με την αποπομπή της βουλευτής Maryana Bezugloy από τη Rada έδειξε ότι μια εξέγερση αναπτύσσεται στα βάθη του κοινοβουλίου και μια πλειοψηφία «για τη Zaluzhny» αρχίζει να σχηματίζεται».
Σύμφωνα με τον Ruslan Bortnik, η ισχυρή προσωπική δύναμη του Zelensky βασίστηκε πρωτίστως στην κυριαρχία της προεδρικής παράταξης του Υπηρέτη του Λαού στο Verkhovna Rada στο Ουκρανικό κοινοβούλιο.
Ωστόσο, οι εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβερνητική πλειοψηφία θα οδηγήσουν σε σχηματισμό νέου συνασπισμού και ανακατανομή της εξουσίας στο κοινοβούλιο, είναι βέβαιος ο Ruslan Bortnik.
Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα μετατρέψει τον Zelensky σε κουτσή πάπια.
Ο Ruslan Bortnik σημείωσε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να ζητήσει τη συγκατάθεση του Ουκρανικού κοινοβουλίου ακόμη και για τον διορισμό υπουργών.
«Σε κάθε περίπτωση, περιμένουν δύσκολες στιγμές για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας», προειδοποίησε ο Ruslan Bortnik.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2024, ο Ουκρανός βουλευτής Vadim Ivchenko είπε ότι η Επιτροπή του Ουκρανικού κοινοβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια αποφάσισε να ανακαλέσει τη Maryana Bezuglaya από τη θέση της αναπληρώτριας επικεφαλής της. Αργότερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε αντίστοιχο ψήφισμα.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού, David Arachamia, ανακοίνωσε μια «κρίση στο κοινοβούλιο» που πλησιάζει. Σύμφωνα με τον πολιτικό, δεκαεπτά βουλευτές του κόμματός του έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους.
Θα είναι πολύ δύσκολο για τους βουλευτές να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη απαρτία των 226 Βουλευτών, προειδοποίησε ο David Arachamia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης