Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική, τέλος οι επιθέσεις από τον Ουκρανικό στρατό, έμφαση στην άμυνα

Washington Post: Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική, τέλος οι επιθέσεις από τον Ουκρανικό στρατό, έμφαση στην άμυνα
Σύμφωνα με την Washington Post, θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να επιχειρήσει νέα μεγάλη επίθεση σε όλα τα μέτωπα όπως έπραξε το 2023 και απέτυχε
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden, μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση, αναπτύσσει μια νέα στρατηγική για την Ουκρανία, το νέο σχέδιο δεν επικεντρώνεται στην προσπάθεια κατάληψης εδαφών, αλλά στο να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει νέες πιθανές επιθέσεις, γράφει η Washington Post.
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του 2023 στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Biden αναπτύσσει μια νέα στρατηγική που δεν θα επικεντρώνεται στην ανάκτηση εδαφών αλλά στο πως η Ρωσία θα αποκρούσει νέες ρωσικές επιθέσεις, ενώ κινείται προς τον μακροπρόθεσμο στόχο της ενίσχυσης της στρατιωτικής της ισχύος και της οικονομίας», αναφέρει η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να επιχειρήσει νέα μεγάλη επίθεση σε όλα τα μέτωπα όπως έπραξε το 2023 και απέτυχε.
Μια άλλη πηγή της Washington Post αναφέρει ότι το σχέδιο είναι η Ουκρανία να διατηρήσει τις θέσεις της στο πεδίο της μάχης προς το παρόν, αλλά και να καταστεί πολύ ισχυρότερη μέχρι το τέλος του 2024».
Όπως σημειώνει η Washington Post, την άνοιξη 2024 η κυβέρνηση Biden ελπίζει να πετύχει μια συμφωνία στήριξης για 10 χρόνια για την Ουκρανία.
Αυτή τη στιγμή καταρτίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί το αίτημα του Biden για πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ύψους 61 δισ. δολαρίων από το Κογκρέσο.
«Το σχέδιο των ΗΠΑ... λαμβάνει υπόψη τέσσερα στάδια: αγώνα, κατασκευή, αποκατάσταση και μεταρρύθμιση», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν, ότι η Ουκρανία, μετά από την αποτυχία της αντεπίθεσης, αλλάζουν τακτική και προχωρούν στην «ενεργητική άμυνα» το 2024.
Σημειώθηκε ότι νέα επίθεση από την Ουκρανία και την Δύση δεν αναμένεται πριν το 2025.
Όμως ο Andriy Ermakεπικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Mundo, δήλωσε ότι η μετάβαση της Ουκρανίας στην «άμυνα» είναι αδύνατη.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink δήλωσε προηγουμένως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να υπογράψουν μια συμφωνία εγγύησης ασφάλειας με την Ουκρανία και έχουν ξεκινήσει διμερείς διαβουλεύσεις με την ουκρανική κυβέρνηση για αυτό το θέμα.
Η Ουκρανική αντεπίθεση κράτησε 5 μήνες και ξεκίνησε 5 Ιουνίου 2023.
Στην αντεπίθεση αυτή σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 159.000 ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης