Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ: Η Ρωσία θέλει ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και άνευ όρων παράδοση Ουκρανίας – Γερμανοί στρατηγοί: Κέρδισαν οι Ρώσοι

Σοκ: Η Ρωσία θέλει ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και άνευ όρων παράδοση Ουκρανίας – Γερμανοί στρατηγοί: Κέρδισαν οι Ρώσοι
Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ - Washington Post: Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική, τέλος οι επιθέσεις από τον Ουκρανικό στρατό, έμφαση στην άμυνα
(upd 27) Οι εξελίξεις θα είναι σπουδαίες… εντυπωσιακές και σπουδαίες.
Η Ρωσία του Putin που δεν έχει καμία σχέση με τον Κομμουνισμό, είναι εθνικιστής – πατριώτης, κατάφερε το ασύλληπτο 2 χρόνια πριν…
Όχι μόνο να συνθλίψει τον Ουκρανικό στρατό αλλά και να οδηγήσει σε ταπεινωτική ήττα την Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ που ηγούνται αυτής της στρατιωτικής προσπάθειας.
Οι αμερικανοί θα υποστούν μια ταπεινωτική ήττα άνευ προηγουμένου, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι ευρωπαίοι είναι υπηρετικό προσωπικό χωρίς δόγμα και στρατηγική μονίμως ταπεινωμένοι.
Ο Scott Ritter από πλευράς του, σημειώνει πως καλά θα κάνουν οι ΗΠΑ να «χωνέψουν» ότι οι περιοχές Kherson, Zaporizhye, Donbas είναι ρωσικά εδάφη και να τελειώσουν τον πόλεμο
Ο Douglas McGregor ο αμερικανός Συνταγματάρχης αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο εάν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν την ήττα τους…
Οι Γερμανοί στρατηγοί προειδοποιούν ότι απλά οι ρώσοι κέρδισαν γιατί απλά ήταν ανώτεροι σε όλα, η Δύση υποτίμησε την Ρωσική βιομηχανία όπλων και την στρατηγική των ρώσων…

Όπως αποκάλυψε ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος 600.000 ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία διεξάγοντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος ηγέτης έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky με το οποίο υποδηλώνει ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη όλων των στόχων που έχει θέσει η Μόσχα.

Μήνυμα Putin σε Zelensky μέσω…Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι σημερινοί οπαδοί των ναζιστών δολοφόνων είναι καταδικασμένοι, καθώς η Ρωσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξοντώσει αυτή την ιδεολογία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε τελετή αποκάλυψης μνημείου Σοβιετικών αμάχων που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας των Ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε και τελικά να εξαφανίσουμε τον ναζισμό.
Οι οπαδοί των ναζιστών δολοφόνων, ανεξάρτητα από το πώς αυτοαποκαλούνται τώρα, είναι καταδικασμένοι.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις φιλοδοξίες εκατομμυρίων ανθρώπων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παντού τον πλανήτη, στην πραγματική ελευθερία, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Συνάντηση Putin - Lukashenko τη Δευτέρα (29/1)

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Vladimir Putin και Alexander Lukashenko αντίστοιχα θα πραγματοποιήσουν συνεδρίαση του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου του Κράτους της Ένωσης τη Δευτέρα (29/1/2024) στην Αγία Πετρούπολη.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να ληφθούν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω αύξηση της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, ανέφερε το Κρεμλίνο.
Ούτε η Λευκορωσία ούτε η Ρωσία επιδιώκουν πόλεμο, αντιθέτως ζητούν έναν ειρηνικό διάλογο με βάση το σεβασμό της ιστορικής μνήμης και την αλήθεια, δήλωσε ο Lukashenko σε συναυλία στην Αγία Πετρούπολη για την 80η επέτειο από την πλήρη απελευθέρωση του Leningrad από τη ναζιστική πολιορκία.
«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι. Δεν θέλουμε πόλεμο. Αλλά βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με το ζήτημα του δικαιώματος στη ζωή για τον πολιτισμό μας και στη διατήρηση των αληθινών αξιών και των εθνικών πολιτισμών. Δεν θέλουμε τίποτα ξένο» είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
«Όπως ήταν μετά τη νίκη, τώρα ζητούμε έναν ειρηνικό διάλογο, αλλά υπό τον όρο του σεβασμού της ιστορικής μας μνήμης και της αλήθειας για αυτόν τον πόλεμο (Β ΠΠ).

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς ταπεινωτική ήττα στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο Douglas McGregor Συνταγματάρχης των ΗΠΑ και πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
«Η σύγκρουση θα τελειώσει με μια καταστροφική ήττα για την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Κατά τον Douglas McGregor πρότεινε ότι μετά την ήττα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία θα έπρεπε να μεταφέρει την πρωτεύουσα από το Κίεβο στο Lviv.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ουάσιγκτον παρέδωσε το τελευταίο της πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Το νέο αίτημα από τον Λευκό Οίκο αναμένει έγκριση στο Κογκρέσο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε αυτό το θέμα.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία των ΗΠΑ παραδέχεται ότι ελλείψει υποστήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες δυτικές χώρες «πολύ πιθανόν» μπορεί επίσης να αρνηθούν να στηρίξουν την Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί θέλουν οι ΗΠΑ να συμβάλει στον τερματισμό της σύγκρουσης με την Ρωσία

Στην Ουκρανία ζητούν να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Σήμερα μίλησα με ένα άτομο από την Ουκρανία και είπε ότι αν η Ουάσιγκτον είχε έστω και μια σταγόνα ανθρωπιάς ή αυτοσυγκράτησης, οι αμερικανοί θα τελείωναν αυτήν την τραγωδία το συντομότερο δυνατό», είπε ο αμερικανός αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, η Ουκρανία είναι ήδη πλήρως εξαντλημένη και υποστηρίζεται αποκλειστικά από οικονομικές επενδύσεις από τη Δύση.
Την ίδια ώρα, σημαντικό μέρος της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας καταλήγει στους τραπεζικούς λογαριασμούς αξιωματούχων του Κιέβου.
«Όσο περισσότερο η σύγκρουση με τη Ρωσία συνεχίζεται, τόσο περισσότεροι Ουκρανοί θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία, κάτι που θα είναι καταστροφή για τη χώρα και για το ουκρανικό έθνος», συνόψισε ο Douglas McGregor.

Roland Kater (Αντιστράτηγος Γερμανικού στρατού): Η Ρωσία νίκησε γιατί ήταν καλύτερη παντού και ειδικά στην επιμελητεία - Να δοθούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς

Ο ρωσικός στρατός κερδίζει, έχει το πάνω χέρι έναντι των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της προηγμένης επιμελητείας, δήλωσε ο απόστρατος αντιστράτηγος των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Roland Kater στο κανάλι Welt.
«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα, εκτός από την αεράμυνα, είναι να προκληθεί μόνιμη ζημιά στην επιμελητεία του ρωσικού στρατού. Επειδή αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν το πάνω χέρι. Και ένας από τους λόγους που έχουν το πάνω χέρι είναι επειδή, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, έχουν αρκετά, έχουν πολλά όπλα και πολύ στρατό…», παραδέχτηκε ο στρατηγός.
Κατά τη γνώμη του Roland Kater, το Κίεβο χρειάζεται δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να διαταράξουν την ισορροπία δυνάμεων.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν εξελίσσεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά δυτικών όπλων απλά γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό

Washington Post: Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική, τέλος οι επιθέσεις από τον Ουκρανικό στρατό, έμφαση στην άμυνα

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden, μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση, αναπτύσσει μια νέα στρατηγική για την Ουκρανία, το νέο σχέδιο δεν επικεντρώνεται στην προσπάθεια κατάληψης εδαφών, αλλά στο να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει νέες πιθανές επιθέσεις, γράφει η Washington Post.
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του 2023 στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Biden αναπτύσσει μια νέα στρατηγική που δεν θα επικεντρώνεται στην ανάκτηση εδαφών αλλά στο πως η Ρωσία θα αποκρούσει νέες ρωσικές επιθέσεις, ενώ κινείται προς τον μακροπρόθεσμο στόχο της ενίσχυσης της στρατιωτικής της ισχύος και της οικονομίας», αναφέρει η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να επιχειρήσει νέα μεγάλη επίθεση σε όλα τα μέτωπα όπως έπραξε το 2023 και απέτυχε.
Μια άλλη πηγή της Washington Post αναφέρει ότι το σχέδιο είναι η Ουκρανία να διατηρήσει τις θέσεις της στο πεδίο της μάχης προς το παρόν, αλλά και να καταστεί πολύ ισχυρότερη μέχρι το τέλος του 2024».
Όπως σημειώνει η Washington Post, την άνοιξη 2024 η κυβέρνηση Biden ελπίζει να πετύχει μια συμφωνία στήριξης για 10 χρόνια για την Ουκρανία.
Αυτή τη στιγμή καταρτίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί το αίτημα του Biden για πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ύψους 61 δισ. δολαρίων από το Κογκρέσο.
«Το σχέδιο των ΗΠΑ... λαμβάνει υπόψη τέσσερα στάδια: αγώνα, κατασκευή, αποκατάσταση και μεταρρύθμιση», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν, ότι η Ουκρανία, μετά από την αποτυχία της αντεπίθεσης, αλλάζουν τακτική και προχωρούν στην «ενεργητική άμυνα» το 2024.
Σημειώθηκε ότι νέα επίθεση από την Ουκρανία και την Δύση δεν αναμένεται πριν το 2025.
Όμως ο Andriy Ermakεπικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Mundo, δήλωσε ότι η μετάβαση της Ουκρανίας στην «άμυνα» είναι αδύνατη.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Bridget Brink δήλωσε προηγουμένως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να υπογράψουν μια συμφωνία εγγύησης ασφάλειας με την Ουκρανία και έχουν ξεκινήσει διμερείς διαβουλεύσεις με την ουκρανική κυβέρνηση για αυτό το θέμα.
Η Ουκρανική αντεπίθεση κράτησε 5 μήνες και ξεκίνησε 5 Ιουνίου 2023.
Στην αντεπίθεση αυτή σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 159.000 ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards.

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Ο Zelensky είναι κουτσή πάπια, δημιουργείται ρεύμα υπέρ του στρατηγού Zaluzhny

Η Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια κοινοβουλευτική κρίση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξουσιών του Προέδρου Zelensky, δήλωσε ο Ruslan Bortnik, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Η κατάσταση με την αποπομπή της βουλευτής Maryana Bezugloy από τη Rada έδειξε ότι μια εξέγερση αναπτύσσεται στα βάθη του κοινοβουλίου και μια πλειοψηφία «για τη Zaluzhny» αρχίζει να σχηματίζεται».
Σύμφωνα με τον Ruslan Bortnik, η ισχυρή προσωπική δύναμη του Zelensky βασίστηκε πρωτίστως στην κυριαρχία της προεδρικής παράταξης του Υπηρέτη του Λαού στο Verkhovna Rada στο Ουκρανικό κοινοβούλιο.
Ωστόσο, οι εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβερνητική πλειοψηφία θα οδηγήσουν σε σχηματισμό νέου συνασπισμού και ανακατανομή της εξουσίας στο κοινοβούλιο, είναι βέβαιος ο Ruslan Bortnik.
Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα μετατρέψει τον Zelensky σε κουτσή πάπια.
Ο Ruslan Bortnik σημείωσε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να ζητήσει τη συγκατάθεση του Ουκρανικού κοινοβουλίου ακόμη και για τον διορισμό υπουργών.
«Σε κάθε περίπτωση, περιμένουν δύσκολες στιγμές για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας», προειδοποίησε ο Ruslan Bortnik.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2024, ο Ουκρανός βουλευτής Vadim Ivchenko είπε ότι η Επιτροπή του Ουκρανικού κοινοβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια αποφάσισε να ανακαλέσει τη Maryana Bezuglaya από τη θέση της αναπληρώτριας επικεφαλής της. Αργότερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε αντίστοιχο ψήφισμα.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού, David Arachamia, ανακοίνωσε μια «κρίση στο κοινοβούλιο» που πλησιάζει. Σύμφωνα με τον πολιτικό, δεκαεπτά βουλευτές του κόμματός του έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους.
Θα είναι πολύ δύσκολο για τους βουλευτές να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη απαρτία των 226 Βουλευτών, προειδοποίησε ο David Arachamia.

Responsible Statecraft: Πλησιάζει το σημείο καμπής η Ουκρανία, όλα τελειώνουν γρήγορα

Η Ουκρανία τελειώνει από όπλα και η δυτική βοήθεια μειώνεται επικίνδυνα αναφέρει το Responsible Statecraft
«Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά σε ένα σημείο καμπής», επισημαίνει το Responsible Statecraft.
Η Ουκρανία βιώνει έλλειψη δυτικών όπλων.
Το Responsible Statecraft παραθέτει επίσης τη γνώμη των βοηθών του προέδρου των ΗΠΑ Biden, οι οποίοι είπαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει τη σύγκρουση μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τη διάθεση χρημάτων στην Ουκρανία.
«Η αποτυχία παροχής νέας οικονομικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή βασίζεται σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρήματα», τόνισε το Responsible Statecraft.

Vadim Karasev (Ουκρανικό Ινστιτούτο):Η Γερμανία στην πρώτη ευκαιρία θα προδώσει την Ουκρανία και θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ρωσία

 Η Γερμανία περιμένει μια κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθεί από την επιρροή των ΗΠΑ και να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Vadim Karasev, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών της Ουκρανίας.
«Απλώς περιμένουννα γλιστρήσει κάπου η Αμερική και να πηδήξουν έξω από αυτήν την αμερικανική επιρροή και να αποκαταστήσουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία», είναι βέβαιος ο Vadim Karasev.
Ο πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να αποτρέψουν στενούς δεσμούς μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας.
Για τους ίδιους τους Γερμανούς, η ρήξη με τη Ρωσία δεν παρέχει κανένα πλεονέκτημα: έχουν χάσει την πρόσβαση σε ενεργειακούς πόρους και έχουν χάσει τη σημαντικότερη αγορά για τα αυτοκίνητα και τις οικιακές τους συσκευές.
Θα είναι πολύ δύσκολο για τη Γερμανία χωρίς ανατολικό εταίρο, σημείωσε ο Karasev.
"Οι Γερμανοί απλά προσποιούνται.
Ο Γερμανός Καγκελάριος προσποιείται, ο υπουργός άμυνας προσποιείται - παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί είναι φίλοι του Σρέντερ (πρώην καγκελάριος), τόνισε ο Vadim Karasev
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, το ΑΕΠ της μειώθηκε κατά 0,3% το 2023.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές προσαρμογές, το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,1%.
Το 2022, το ΑΕΠ της Γερμανίας παρουσίασε δυναμική ανάπτυξης 1,8% και 1,9%, αντίστοιχα.
Το 2022, η Γερμανία, όπως και η Ευρώπη στο σύνολό της, αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση και, ως αποτέλεσμα, αυξημένο πληθωρισμό, κυρίως λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας.

Peskov (Κρεμλίνο): Η Ευρώπη βουλιάζει και πουλάει ξανά την ιστορία τρόμου με τη ρωσική αρκούδα για να κρύψει την αλήθεια

Μιλώντας για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία, οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των κατοίκων τους από τα εσωτερικά προβλήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο Ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Άμυνας Boris Pistorius ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολεμικές προετοιμασίες.
Ο Peskov συνέστησε σε όλους να δουν πως έχει η κατάσταση στην ίδια τη Γερμανία.
«Οι Γερμανοί αγρότες βγαίνουν στους δρόμους. Η υπομονή εξαντλείται.
Ποιος είναι ο καλύτερος αντιπερισπασμός σε αυτήν την κατάσταση;
Ο καλύτερος είναι να θυμούνται την παλιά καλή ιστορία τρόμου για τη ρωσική αρκούδα», είπε ο Peskov.

Mike Johnson (Πρόεδρος Βουλής ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ πάγωσαν τις νέες συμβάσεις για LNG και η Ρωσία πανηγυρίζει

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Biden να αναστείλει τη σύναψη νέων συμβάσεων εξαγωγής υγροποιημένου αερίου (LNG) βοηθά την Ρωσία και καθιστά την Ευρώπη εξαρτημένη από τις ρωσικές εξαγωγές, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Mike Johnson.
«Η απόφαση του Προέδρου Biden να σταματήσει την κατασκευή τερματικών εξαγωγών φυσικού αερίου είναι εξωφρενική.
Άκουσε τους ακτιβιστές για το κλίμα, ο Πρόεδρος ενδυναμώνει τη Ρωσία».
Ο Mike Johnson πρόσθεσε ότι η απόφαση αποδυναμώνει την ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ και ωθεί την ΕΕ να βασίζεται στις «βρώμικες ρωσικές εξαγωγές».
Ο Mike Johnson χαρακτήρισε τις ενέργειες του Biden μια άθλια αποτυχία.
O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε παύση στην έκδοση αδειών για την εξαγωγή LNG, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια αντικαθιστά ενεργά τις ρωσικές πρώτες ύλες στις παγκόσμιες αγορές, και εξήγησε την απόφαση με την κατάσταση με την κλιματική αλλαγή - «την υπαρξιακή απειλή της εποχής μας».
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει το 15%-20% της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το 2035, περίπου το ίδιο ποσό που καταλάμβανε προηγουμένως οι προμήθειες φυσικού αερίου από αγωγούς.

Mick Wallace (Ιρλανδός ευρωβουλευτής): Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα αλλά στην Ευρώπη δεν λένε τίποτα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβει υποκριτικά το γεγονός της ακραίας διαφθοράς στην Ουκρανία, έγραψε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Η ΕΕ μετατρέπει την καταδίκη της Ουγγαρίας σε άθλημα, αλλά αγνοεί παρόμοια προβλήματα σε άλλα μέρη.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε την Ουκρανία ως εξαιρετικά διεφθαρμένη, αλλά η ΕΕ έκλεισε τα μάτια σε αυτό».
Μια νέα σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την πολυετή χρηματοδότηση της Ουκρανίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να αναμένει να συμφωνήσει σε μεγάλης κλίμακας χρηματοδότηση για την Ουκρανία, παρά την αντίθεση της Ουγγαρίας.
Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φοβούνται ότι η ΕΚ θα κάνει και πάλι, όπως θεωρούν απαράδεκτες, παραχωρήσεις στον Ούγγρο πρωθυπουργό.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δρομολόγηση ενός ειδικού μηχανισμού όρων σε σχέση με τη Ουγγαρία για να διασφαλιστεί η προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ «από παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία».
Αυτό σήμαινε πάγωμα της χρηματοδότησης της ΕΕ για την Ουγγαρία.
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban δήλωσε ότι η χώρα είχε εκπληρώσει ολόκληρο τον κατάλογο των αιτημάτων της Επιτροπής, που αφορούσαν μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αύξηση της διαφάνειας των δημοσίων συμβάσεων και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος, αλλά η ΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει την πρόταση να αναστείλει το 65% των κεφαλαίων της ΕΕ που αναλογούν στην Ουγγαρία.

Likhachev (Rosatom): Ο κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος στη Zaporizhia προέρχεται μόνο από τις ενέργειες των Ουκρανών

Η απειλή ενός πυρηνικού ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (NPP) μπορεί να προέλθει μόνο από τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Rosatom, Alexey Likhachev.
«Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Raphael Grossi λέει ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
Σε κάποιο βαθμό συμφωνούμε ότι υπάρχει μια τέτοια απειλή - και τέτοιες απειλές μπορούν να προέλθουν μόνο από ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», είπε Likhachev.

Rzeczpospolita: Μεθυσμένοι Ουκρανοί οδηγοί εξόργισαν τους Πολωνούς και εξέπληξαν την αστυνομία

Στην Πολωνία, το ποσοστό εγκληματικότητας έχει αυξηθεί λόγω της εισροής Ουκρανών, τονίζει το Πολωνικό μέσο ενημέρωσης Rzeczpospolita.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι πολλοί από τους "καλεσμένους" αισθάνονται απολύτως ατιμώρητοι και παραβιάζουν συνεχώς τους νόμους, για παράδειγμα, οδηγώντας μεθυσμένοι.
Μεταξύ των αλλοδαπών, οι Ουκρανοί διαπράττουν πιο συχνά αδικήματα.
«Υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες στην Πολωνία . Ίσως πίνουν όλο και πιο συχνά και δεν δίνουν σημασία στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ίσως αυτό οφείλεται σε διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών τάσεων» τόνισε ο Miroslav Skurka από την Ένωση Ουκρανών στην Πολωνία.
Η πολωνική αστυνομία είναι πολύ έκπληκτη από το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα.
«Έχουμε όλο και περισσότερους αλλοδαπούς εδώ, συχνά φοβούνται μήπως κάνουν κατάχρηση του νόμου στις χώρες τους, αλλά στην Πολωνία πιστεύουν ότι αφού είναι φιλοξενούμενοι, μπορούν να αντέξουν», τόνισε ο καθηγητής Brunon Holyst.
Την άποψή του συμμερίστηκε ο εμπειρογνώμονας της κυκλοφορίας Wojciech Paszczechny, ο οποίος είπε ότι «ορισμένοι επισκέπτες αισθάνονται ατιμώρητοι».

«Χαστούκι» Ritter: Kherson, Zaporizhye, Donbass είναι ρωσικά εδάφη - Ας το «χωνέψει» η Δύση να τελειώσει τον πόλεμο

Η Μόσχα μπορεί να αγνοήσει με ασφάλεια τη δυτική κριτική για την απόφασή της να ενσωματώσει το Donbass, το Kherson και το Zaporozhye
στη Ρωσία, καθώς οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους, λέει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην αξιωματούχος της CIA.
Ο Ritter ταξίδεψε στη Ρωσία τον Δεκέμβριο όπου έμεινε ένα μήνα, είδε πώς η χώρα αντέχει στις πιέσεις των δυτικών κυρώσεων και για να επισκεφθεί τις περιοχές που έγιναν μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψηφίσματα, που πραγματοποιήθηκε το 2022 και μίλησε στο Sputnik.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρωσική απόφαση να «προσαρτήσει» αυτά τα τέσσερα εδάφη έγιναν αντικείμενο διαμάχης σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τη λεγόμενη συλλογική Δύση, που μετέτρεψαν τη ρωσική σύγκρουση με την Ουκρανία σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσίας, και της συλλογικής Δύσης, στόχος της οποίας είναι η καταστροφή της Ρωσίας», είπε ο Ritter στο Sputnik.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι, αφού πέρασα από αυτά τα εδάφη, συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία αυτών των περιοχών, τους οικονομικούς παράγοντες σε αυτά τα εδάφη και τους ανθρώπους που ζουν εκεί, αυτά είναι ρωσικά εδάφη.
Και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη είναι Ρώσοι στην καρδιά τους, στην ψυχή τους», πρόσθεσε.
«Δεν έχει σημασία τι πιστεύει η συλλογική Δύση.
Δεν υπάρχει τίποτα να συμβεί, που θα αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.
Και όσο πιο γρήγορα η συλλογική Δύση καταλάβει ότι η Kherson, το Zaporizhye, το Donetsk και το Lugansk στο σύνολό τους είναι ρωσικά εδάφη, μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να επιλυθεί αυτή η εφιαλτική σύγκρουση που φέρνει η Δύση», δήλωσε ο Ritter, τόνισε.
Οι Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk και μεγάλο μέρος της Kherson και του Zaporizhye έγιναν μέρος της Ρωσίας το φθινόπωρο του 2022 μετά από δημοψηφίσματα για το καθεστώς τους που διοργανώθηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Η Ρωσία έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους στις νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης περιοχών που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τον ουκρανικό στρατό που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού των νέων περιοχών να λαμβάνει ρωσικά διαβατήρια το 2023 και την κυβέρνηση λήψη μέτρων για την ενσωμάτωσή τους στο νομικό σύστημα της Ρωσίας.
Πάνω από το 90% των κατοίκων στο Donetsk και το Lugansk, το 87% των κατοίκων της Kherson και το 93% των κατοίκων στο Zaporizhye ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένταξης στη Ρωσία, με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να κυμαίνεται από 76,86% έως 97,51%.
Οι τέσσερις περιοχές άντεξαν μια μεγάλης κλίμακας ουκρανική αντεπίθεση το περασμένο καλοκαίρι, με τις ένοπλες και εκπαιδευμένες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης της χώρας να αποτυγχάνουν να διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις και να υποστούν φρικτές απώλειες στη διαδικασία.

Οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι οι 65 νεκροί της κατάρριψης του IL 76 βρίσκονταν στη λίστα ανταλλαγής αιχμαλώτων

Το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι οι 65 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους Il-76, βρίσκονταν στη λίστα για ανταλλαγή αιχμαλώτων.
«Το αρχηγείο συντονισμού για τους αιχμάλωτους πολέμου, επιβεβαιώνει ότι 65 Ουκρανοί κρατούμενοι από αυτόν τον κατάλογο είχαν πράγματι προγραμματιστεί να επιστραφούν στην Ουκρανία ως μέρος της προγραμματισμένης ανταλλαγής στις 24 Ιανουαρίου 2024», παραδέχεται η ουκρανική πλευρά.
Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν συνάντηση με Ουκρανούς αξιωματούχους, μεταξύ άλλων και με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Kirill Budanov.
Σύμφωνα με το αρχηγείο, συγγενείς των στρατιωτών από τον αναφερόμενο κατάλογο είδαν το οπτικό υλικό που παρείχε η ρωσική πλευρά από το σημείο της συντριβής και φέρεται ότι δεν βρήκαν ειδικά σημάδια στα μέλη των σορών που να δείχνουν τους συγγενείς τους.

Συνεχίζεται η προέλαση των ρώσων στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά κοντά και στην Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων μάχης στην περιοχή στις 26 Ιανουαρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 25 Ιανουαρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βόρεια του Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και κατά μήκος της οδού Sportyvna στο νοτιότερο οικιστικό περιοχή Avdiivka.
Οι
ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην περιοχή εστιατορίου Tsarska Okhota στα νότια προάστια της Avdiivka.
Οι μάχες θέσης συνεχίστηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στη Novobakhmutivka και στο Stepove, βορειοανατολικά της Avdiivka από την Kamianka, κοντά στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Vodyane, Pervomaiske και Nevelske.


Οι Ρώσοι διέλυσαν ένα σύστημα S - 300 των Ουκρανών και χτύπησαν δεξαμενές καυσίμων στο Dnepropetrovsk

Μέσα σε 24 ώρες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-300 στην περιοχή Cherkasy, καθώς και δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Kirovograd και Dnepropetrovsk, μετέδωσε το Tass στις 27/1/2024 επικαλούμενο υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.
Επίσης τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Krasny Liman στην περιοχή Yampolovka του Donetsk και Chervonoy Dibrova του Lugansk.
Οι Ουκρανοί απώλεσαν έως και 100 στρατιωτικούς (νεκρούς και τραυματίες), σύμφωνα με το Tass.
Επιπλέον τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ουκρανών στην περιοχή Priyutnoye της Zaporizhia στην κατεύθυνση Yuzhno του Donetsk.

Η ρωσική δυτική στρατιά απέκρουσε πέντε επιθέσεις ουκρανικών ταξιαρχιών στο Kupyansk

Μονάδες της Δυτικής Ρωσικής Στρατιάς απέκρουσαν πέντε επιθέσεις των Ουκρανών προς την κατεύθυνση του Kupyansk κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στην κατεύθυνση του Kupyansk μονάδες της δυτικής ομάδας μάχης απέκρουσαν πέντε επιθέσεις από την 32η μηχανοκίνητη και την 103η Ταξιαρχία των Ουκρανών στους οικισμούς Sinkovka της περιοχής Khar και Terny της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Ο εχθρός έχασε έως και 25 στρατιωτικούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία αυτοκίνητα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σκληρές μάχες στο Νότιο Donetsk

Η Ρωσική ομάδα μάχης Ανατολή απέκρουσε τρεις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, μετέδωσε το Tass.
«Οι μονάδες μάχης της Ανατολικής ομάδας συνεχίζουν να εκτελούν μάχιμες αποστολές στη νότια κατεύθυνση του Donetsk.
Δυνάμεις που υποστηρίζονται από απέτρεψαν μια επίθεση στην Novomikhailovka και δύο - στην περιοχή της Rovnopol», ανέφερε το Tass επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο.
Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν συνολικά σε περισσότερους από 120 στρατιωτικούς, δύο μηχανοκίνητα οχήματα και δύο προωθητικές μονάδες πυροβολικού».

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 7 HIMARS και Vampire ενώ κατέστρεψε 28 ουκρανικά drones

Tα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά πυραύλους από τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS και Vampire ενώ κατέστρεψαν επίσης 28 ουκρανικά drones τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ.
«Συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά πυραύλους από τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS και Vampire.
Επιπλέον, 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Zolotorevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Spornoye, Belogorovka, Kleshcheevka, Nikolaevka στο τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Kazachiy Lagery, καθώς και στη Novaya Mayachka και την Peschanovka, στην Kherson», ανέφερε χαρακτηριστικά το Tass.
H αεροπορία, τα drones, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό από ομάδες στρατευμάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ουκρανών σε 102 περιοχές.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο Uragan πάνω από το Belgorod

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο MLRS «Uragan» πάνω από το Belgorod, σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Στις 19:30 ώρα Ελλάδας το Σάββατο (27/1/2024) μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας το σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Uragan κατεστάλη.
Ο πύραυλος καταστράφηκε από συστήματα αεράμυνας πάνω από το έδαφος της περιοχής του Belgorod», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την οποία επικαλείται το Ria Novosti.

Luhansk_Battle_Map_Draft_January_26_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_26_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_26_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_26_2024.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_January_26_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης