Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανθρωπιστική προσφορά της Ρωσίας στην Αφρική – Δώρισε 50.000 τόνους σιτηρών σε Μπουρκίνα Φάσο και Σομαλία

Η ανθρωπιστική προσφορά της Ρωσίας στην Αφρική – Δώρισε 50.000 τόνους σιτηρών σε Μπουρκίνα Φάσο και Σομαλία
Απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin
Η Ρωσία δώρισε 25.000 τόνους σιτηρών στην Μπουρκίνα Φάσο ως μέρος μίας ανθρωπιστικής προσφοράς.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, δήλωσε στο TASS ο Ρώσος πρέσβης στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Μπουρκίνα Φάσο Alexey Saltykov.
«Το φορτίο ολικής αλέσεως των 25.000 τόνων παραδόθηκε στο έδαφος της Μπουρκίνα Φάσο από το λιμάνι του Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού).
Θα διανεμηθεί στον άπορο πληθυσμό, κυρίως στις χήρες των υπερασπιστών της Μπουρκίνα Φάσο, καθώς και στους ανάπηρους», είπε ο πρέσβης.
Πρόσθεσε ότι στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Περιφερειακής Συνεργασίας, Karamoko Jean Marie Traore, και ο υπουργός Επικοινωνιών, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού Rimtalba, Jean Emmanuel Ouedraogo.
Επιπλέον, υπήρχαν εκπρόσωποι του Τύπου και της ρωσικής διασποράς.
«Οι εκπρόσωποι της πλευράς της Μπουρκίνα Φάσο ευχαρίστησαν τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin για την αποστολή σιταριού, η οποία, σύμφωνα με αυτούς, θα βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα και τόνισαν επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας», σημείωσε ο πρέσβης.
Νωρίτερα, η Ρωσία έστειλε επίσης ένα φορτίο σιτηρών 25.000 τόνων στη Σομαλία.
Την απόφαση να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές προμήθειες σε ορισμένες αφρικανικές χώρες έλαβε ο Vladimir Putin στη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης