Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακόπτονται οι απ' ευθείας πτήσεις Ισραήλ - Νότιας Αφρικής λόγω ... Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Διακόπτονται οι απ' ευθείας πτήσεις Ισραήλ - Νότιας Αφρικής λόγω ... Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης
«Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πετάξουν στη Νότια Αφρική» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού αερομεταφορέα El Al
Ο ισραηλινός εθνικός αερομεταφορέας El Al ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς το Γιοχάνεσμπουργκ από την 1η Απριλίου, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Νότιας Αφρικής επιδεινώνονται εν μέσω της υπόθεσης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
«Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πετάξουν στη Νότια Αφρική», δήλωσε σε οξείς τόνους ο εκπρόσωπος του El Al.
«Ακυρώνουν πτήσεις και τα αεροπλάνα είναι αρκετά άδεια… Καταλαβαίνουμε ότι έτσι είναι η κατάσταση γιατί πριν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά» εξήγησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού αερομεταφορέα.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο του ΟΗΕ, με μια απόφαση - κόλαφο, καλεί το Ισραήλ να λάβει όλα εκείνα τα ενδεδειμένα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τη γενοκτονία στη Γάζα και το καλεί να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις δεν πρόκειται να διαπράξουν τέτοιου είδους ενέργειες.
Το Δικαστήριο με 15 ψήφους υπέρ και 2 κατά απαιτεί από το Ισραήλ να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποτρέψει ενέργειες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Γενοκτονία ενώ με 16 ψήφους υπέρ και 1 κατά απαιτεί από το Ισραήλ να τιμωρήσει δημόσιες δηλώσεις που καλούν σε γενοκτονία.
Στη δίωξη κατά του Ισραήλ πρωτοστάτησε αντιπροσωπεία της Νότιας Αφρικής -χώρα που διατηρεί στενότατες, ιστορικά, σχέσεις με την Παλαιστίνη- στον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης