Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την απελευθέρωση τον ομήρων - Διαπραγματεύσεις Biden με την ηγεσία του Κατάρ και της Αιγύπτου

Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την απελευθέρωση τον ομήρων - Διαπραγματεύσεις Biden με την ηγεσία του Κατάρ και της Αιγύπτου
O αρχηγός της CIA αναμένεται να συναντήσει στην Ευρώπη τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden συζήτησε με τον εμίρη του Κατάρ, al-Thani, για τις «τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν από τη Hamas», ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιείται την ώρα που ο αρχηγός της CIA αναμένεται να συναντήσει στην Ευρώπη τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Fattah al-Sisi, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ελπίδα για πρόοδο στις συνομιλίες που αφορούν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατεί η Hamas, καθώς ο απεσταλμένος του Joe Biden στη Μέση Ανατολή Brett McGurk επιστρέφει στην Ουάσινγκτον μετά τις συνομιλίες για το θέμα των ομήρων που είχε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην περιοχή.
Ωστόσο «δεν επίκειται άμεση» ανακοίνωση για το θέμα αυτό, τονίζει.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους», δήλωσε στην ενημέρωση του Τύπου ο Kirby.
Αλλά «δεν θα πρέπει να αναμένουμε άμεση πρόοδο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης