Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής κρίση στις ΗΠΑ για σύνορα, μετανάστες – Τέξας: «Προδότης ο Biden, πάμε σε αυτοάμυνα». μετέφεραν 102.000 αλλοδαπούς

Πρωτοφανής κρίση στις ΗΠΑ για σύνορα, μετανάστες  – Τέξας: «Προδότης ο Biden, πάμε σε αυτοάμυνα». μετέφεραν 102.000 αλλοδαπούς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επέδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στο Τέξας προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα συνοριακά φυλάκια και τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
(upd6) Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουν οι ΗΠΑ με μία τεράστια συνταγματική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες να βρίσκεται μπροστά τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επέδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στο Τέξας (27/1/2024) προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα συνοριακά φυλάκια και τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Εάν το Τέξας δεν συμμορφωθεί, είπε ο Biden, η πολιτεία του Τέξας θα αντιμετωπίσει οδυνηρές συνέπειες.
Το Τέξας κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Biden ότι αρνείται να προστατεύσει τα σύνορα με το Μεξικό.
Για τον λόγο αυτό εξουσιοδότησε την Εθνική Φρουρά να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων και έστησε αυτοσχέδιους φράκτες.

Abbott (Κυβερνήτης Τέξας): Προδότης ο Biden - Πάμε σε συνταγματική αυτοάμυνα - Προπομπός Texit;


Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott ανακοίνωσε δημόσια ότι ο Biden διέπραξε μια πράξη προδοσίας, πούλησε τον εαυτό του σε καρτέλ ναρκωτικών και ως εκ τούτου σκόπιμα άνοιξε τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες.
Ο Abbott εκτόξευσε σε ομιλία του βόμβες ανεξαρτησίας του Τέξας!
Έκανε λόγο για το δικαίωμα της πολιτείας στη συνταγματική αυτοάμυνα στην περίπτωση «παράνομων πράξεων από την πλευρά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».
Μάλιστα βρήκε υποστήριξη από πολλούς κυβερνήτες άλλων πολιτειών.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα (22/1/2024) με μία οριακή πλειοψηφία 5-4 οι ομοσπονδιακοί πράκτορες της Συνοριακής Φύλαξης να αφαιρέσουν την περίφραξη με σύρμα ξυραφιού που είχαν στήσει οι αρχές του Τέξας κατόπιν εντολής του Abbott.
Στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν νωρίτερα στο Shelby Park στο Eagle Pass του Τέξας – μια κοινότητα κατά μήκος του ποταμού Rio Grande που έχει γίνει σημαντικός κόμβος παράνομης μετανάστευσης από το Μεξικό και εμπόδισε τους πράκτορες της Συνοριακής Φύλαξης να έχουν πρόσβαση.
«Οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς θα συνεχίσουν να «προστατεύουν την κυριαρχία της Πολιτείας μας» και «να κρατούν τη γραμμή στο Shelby Park για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Πολιτεία του Τέξας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σώμα.
Υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι πέρασαν παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2023, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.
borders.JPG
Στο πλευρό του Abbott κυβερνήτες και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox είναι πεπεισμένος ότι τα σύνορα είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κοινής λογικής, ένα «αμερικανικό ζήτημα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson δήλωσε: «Στέκομαι στο πλευρό του Κυβερνήτη Abbott. Το Σώμα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον υποστηρίξει», έγραψε ο Johnson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ως αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες που αποτελούν το ήμισυ της επικράτειας των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ του Τέξας μέσα σε λίγες μέρες.
abbott_b.JPG

Το Τέξας πιστεύει επίσης ότι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες θα αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου και μπορεί έτσι να εμποδίσουν τον Donald Ttrump να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης όλων των παράνομων μεταναστών καθώς η ιθαγένεια συν το δικαίωμα ψήφου αντιστοιχεί σε 22 εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους.
Σχεδόν όλοι οι μετανάστες πρώτης γενιάς ψηφίζουν Δημοκρατικούς.
Υπενθυμίζεται πώς πριν από λίγο καιρό το Πεντάγωνο προσπάθησε να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ στα σύνορα με το Μεξικό αλλά η CIA εμπόδισε τις ενέργειες του στρατού.
Το Τέξας έχει κερδίσει έτσι την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς των ακόλουθων πολιτειών:

Αϊντάχο (4.300 μέλη),
Wyoming (2000)
Βόρεια Ντακότα (3500),
Νεμπράσκα (3400),
Αϊόβα (9000),
Missouri (12.000),
Λουιζιάνα (11.500),
Αλαμπάμα (25.000),
Γεωργία (11.100),
Νότια Καρολίνα (10.000),
Οχάιο (17.000).
FRAXTIS.JPG
Μπορεί να αποσχιστεί μία πολιτεία από τις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με την απόφαση  του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1869, μεμονωμένες πολιτείες δεν μπορούν να αποφασίσουν μονομερώς να αποσχιστούν από την ένωση των ΗΠΑ.
Ωστόσο εάν οι αντιθέσεις μεταξύ του Τέξας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποδειχθούν άλυτες, η Πολιτεία μπορεί να γίνει ο πυρήνας μιας νέας συνομοσπονδίας Ρεπουμπλικανικών πολιτειών που αντιτίθενται στις φιλελεύθερες πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Μπορεί να μην υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η συνταγματική κρίση που μπορεί να πυροδοτήσει στη χώρα θα παραλύσει το πολιτικό σύστημα.
Οι Δημοκρατικοί θέλουν ο Biden να ομοσπονδιοποιήσει την Εθνοφρουρά του Τέξας και να την αποσύρει από τα σύνορα.
Το Τέξας δεν προτίθεται να υπακούσει σε αυτό. Άλλωστε, ο κυβερνήτης του Τέξας αρνήθηκε νωρίτερα να εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους μετανάστευσης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης «εισβολής παράνομων μεταναστών στο Τέξας».
Εάν ο Abbott καταφέρει να ενοποιήσει την Εθνική Φρουρά από άλλες πολιτείες, θα πρέπει επίσης να ομοσπονδιοποιηθούν.
Αυτό θα σήμαινε κήρυξη πολέμου σε όλη τη Ρεπουμπλικανική Αμερική.
«Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος απλώς αποστασιοποιείται με την ελπίδα ότι η κρίση θα υποχωρήσει και το status quo θα διατηρηθεί», πιστεύει ο ειδικός επί του θέματος Malek Dudakov.

Οι οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες του Τέξας;

Η ταχεία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του Τέξας και των ομοσπονδιακών αρχών δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο εν μέσω των βαθιών διαιρέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινωνία και το πολιτικό της κατεστημένο.
Επιπλέον, το Τέξας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά πολιτείες της Ένωσης, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και ετήσιο ΑΕΠ περίπου 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το την 8η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει έως και 23.000 στρατιώτες στις τάξεις της,
συμπεριλαμβανομένων βετεράνων των πολεμικών μαχών των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και διαθέτει 117 βάσεις σε όλη την πολιτεία που διαθέτουν από φορητά όπλα μέχρι οχήματα MRAP, Humvee, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς.
Η Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας του Τέξας αποτελείται από 4.400 άτομα προσωπικό και διαθέτει αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 Hercules, ελικοπτέρων Blackhawk,
drones MQ-9 Reaper, μαχητικών F-16 και άλλων.

Medvedev: Η …Λαϊκή Δημοκρατία του Τέξας

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μια συνταγματική κρίση που μπορεί στη συνέχεια να εξελιχθεί σε μια καταστροφική πολιτική αντιπαράθεση.
Ο σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας γίνεται πιο ρεαλιστικός υπό τέτοιες συνθήκες, έγραψε ο Medvedev.
«Η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει την πλήρη ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση που έχει φουντώσει σε μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ», σημείωσε.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott άρχισε να στήνει συρματοπλέγματα «για να προστατεύσει το κράτος από την εισροή μεταναστών που διασχίζουν ανεξέλεγκτα τα νότια σύνορα», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Medvedev, «η ηγεμονία των ΗΠΑ φθείρεται εκ των έσω».
Η Ουάσιγκτον, ενώ υποστηρίζει την Ουκρανία και κάνει τα στραβά μάτια σε οτιδήποτε άλλο, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά ζητήματα καταλήγει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης