Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε βαθιά κρίση οι σχέσεις μας με τη Γαλλία - Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο του νέου ΥΠΕΞ

Ρωσία: Σε βαθιά κρίση οι σχέσεις μας με τη Γαλλία - Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο του νέου ΥΠΕΞ
«Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας βρίσκονται σε βαθιά κρίση και όχι με ρωσική πρωτοβουλία» τονίζει η Μόσχα
Οι ρωσο-γαλλικές σχέσεις βρίσκονται σε βαθιά κρίση, καθώς το Παρίσι έχει «παγώσει» όλους τους μηχανισμούς διαλόγου μεταξύ των δύο κρατών.
Αυτό αναφέρεται σε σημέιωμα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τον Τύπο, που συντάχθηκε από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergey Lavrov.
Το υπουργείο σημείωσε ότι δεν τρέφει καμία αυταπάτη για την ικανότητα του νέου Γάλλου ΥΠΕΞ να πάει κόντρα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
«Είναι προφανές ότι σήμερα οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας βρίσκονται σε βαθιά κρίση και όχι με ρωσική πρωτοβουλία.
Οι πρώην εταίροι μας, με τη θέλησή τους, σε δύο χρόνια κατέστρεψαν τα θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες, "πάγωσαν" τους μηχανισμούς διαλόγου και υποστήριξης της συνεργασίας και επέφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στην εμπορική, οικονομική, επιστημονική, πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Δεν έχουμε αυταπάτες για την ικανότητα ή την επιθυμία του νέου υπουργού, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, να "γυρίσει το παιχνίδι" και να πάει ενάντια στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και στην πραγματικότητα τις κατευθυντήριες γραμμές της Ουάσιγκτον» συμπληρώνει στο ανακοινωθέν που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο σημειώνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία παρέμεινε πάντα ανοιχτή στον διάλογο με όλους τους συνομιλητές από μη φιλικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.
«Είναι καταλληλότερο να απευθυνθούμε στους ίδιους τους Γάλλους πολίτες το ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα διαλόγου. Είναι έτοιμοι για μια ειλικρινή και αμερόληπτη συζήτηση για τα αίτια των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, να αναζητήσουν τρόπους εξόδου από την τρέχουσα κατάσταση στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα όλων των χωρών;», ερωτά με νόημα η Μόσχα, συνοψίζοντας την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης