Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δίωξη κατά του Joe Biden και της κυβέρνησής του για τη χορήγηση όπλων στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Δίωξη κατά του Joe Biden και της κυβέρνησής του για τη χορήγηση όπλων στο Ισραήλ
Η υπόθεση αφορά σε μια οργάνωση Παλαιστινίων Αμερικανών που εκπροσωπούνται από νομικούς του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων
Σε δικαστήριο της California διενεργείται η πρώτη ακρόαση σε υπόθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και άλλων ανώτερων Αμερικανών αξιωματούχων, για τη χορήγηση όπλων στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Al Jazeera.
Η υπόθεση αφορά σε μια οργάνωση Παλαιστινίων Αμερικανών που εκπροσωπούνται από δικηγόρους του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1948 επικυρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί  νόμο της χώρας και, κατ' επέκτασιν ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτήν.
Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, και οι Ηνωμένες Πολιτείες -παρέχοντας όπλα και άλλους τύπους υποστήριξης στο Ισραήλ- παραβιάζουν τη σχετική συνθήκη.
Πάντως οι συνήγοροι της κεντρικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο δεν έχει την εξουσία να αποφανθεί για αυτό το θέμα και ο δικαστής που εκδικάζει την υπόθεση φαίνεται να συμφωνεί ότι αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να αποφανθεί.
Σε κάθε περίπτωση, κατά τη μακρά του αγόρευση ο δικαστής ξεκίνησε κάνοντας λόγο για φρικώδεις ενέργειες των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης