Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωεκλογές: Αποσύρεται από την κούρσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel

Ευρωεκλογές: Αποσύρεται από την κούρσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel
Η σχετική του απόφαση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο οποίος αντιμετώπισε έντονη κριτική για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη θέση του για να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΕ, αποσύρεται τώρα από την κούρσα, μεταδίδουν στο Politico δύο αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για την απόφασή του.
Μάλιστα, η σχετική του απόφαση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.



Η αιφνιδιαστική απόφαση του Michel να κατέβει στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, που θα σήμαινε ότι θα αποχωρούσε από τη θέση του μήνες πριν από το τέλος της θητείας του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους της ΕΕ, Ευρωπαίους διπλωμάτες και το Ευρωκοινοβούλιο.
Οι αξιωματούχοι αντιλήφθηκαν την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή του ως ένα μήνυμα ότι έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πολιτικό του μέλλον παρά στον τρέχοντα ρόλο του ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η κίνηση του Μichel σώρευσε επίσης πίεση στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν έναν συμβιβασμό για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας της ΕΕ, καθώς θα προκαλούσε ντόμινο στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.
Επισημάινεται ότι αν είχε εκλεγεί ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - κάτι που ήταν πολύ πιθανό αν είχε θέσει υποψηφιότητα - ο Michel θα έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα στα μέσα Ιουλίου, ανοίγοντας την πόρτα στον ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban να προεδρεύει προσωρινά στις συναντήσεις των ηγετών της ΕΕ. .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης