Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - State Department: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ευθυγραμμίζεται με την προσέγγισή μας

ΗΠΑ - State Department: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ευθυγραμμίζεται με την προσέγγισή μας
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί για γενοκτονία είναι αβάσιμοι» σημειώνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ
Οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι συνεπής με την άποψη της Ουάσιγκτον ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για να διασφαλίσει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί για γενοκτονία είναι αβάσιμοι και σημειώνουμε ότι το δικαστήριο δεν έκανε πόρισμα για γενοκτονία ούτε ζήτησε κατάπαυση του πυρός στην απόφασή του και ότι ζήτησε την άνευ όρων, άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Hamas», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο του ΟΗΕ, με μια απόφαση - κόλαφο, καλεί το Ισραήλ να λάβει όλα εκείνα τα ενδεδειμένα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τη γενοκτονία στη Γάζα και το καλεί να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις δεν πρόκειται να διαπράξουν τέτοιου είδους ενέργειες.
Το Δικαστήριο με 15 ψήφους υπέρ και 2 κατά απαιτεί από το Ισραήλ να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποτρέψει ενέργειες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Γενοκτονία ενώ με 16 ψήφους υπέρ και 1 κατά απαιτεί από το Ισραήλ να τιμωρήσει δημόσιες δηλώσεις που καλούν σε γενοκτονία.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η απόφαση του Δικαστηρίου έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα και δεν επιδέχεται έφεσης, δεν έχει στη διάθεση του κανένα μέσο για να την επιβάλλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης