Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla ανακαλεί 200.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος σε λογισμικό

Η Tesla ανακαλεί 200.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος σε λογισμικό
Στις 25 Ιανουαρίου, ο τίτλος της εταιρείας έπεσε κατακόρυφα κατά πάνω από 12%, χάνοντας περισσότερα από 70 δισ. δολάρια κεφαλοποίησης
Σχετικά Άρθρα
Κοντά στα 200.000 οχήματά της ανακαλεί η Tesla στις ΗΠΑ και η αιτία είναι ένα πρόβλημα στο λογισμικό, το οποίο εμποδίζει την λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), ο κολοσσός των αυτοκινήτων θα ανακαλέσει τα μοντέλα Tesla S, X και Υ του 2023, που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα αυτονόμης οδήγησης 4.0, εξαιτίας του ελαττωματικού λογισμικού.
Το σύνολο αυτών των οχημάτων υπολογίζεται προσεγγιστικά στα 199.575.
Η Tesla προσπαθεί ήδη να λύσει το πρόβλημα, προσφέροντας μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air για τους ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων οι οποίοι αναμένεται να ενημερωθούν για την ανάκληση με μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τις 22 Μαρτίου και μετά.
Αυτή είναι η τελευταία ανάκληση οχημάτων της Tesla, η οποία βέβαια δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την ανάκληση ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα των 2 εκατομμυρίων οχημάτων λόγω ενός ελαττωματικού συστήματος που σχετιζόταν με την λειτουργία Autopilot.
Στις 25 Ιανουαρίου, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατακόρυφα κατά 12%, χάνοντας περισσότερα από 70 δισ. δολάρια κεφαλοποίησης που μάλιστα εκτοξεύουν τη μηνιαία απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στα 200 δισ. δολάρια.
Την «βουτιά» προκάλεσε μια δήλωση του Elon Musk ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν, παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν ήδη πλήξει τα περιθώρια και έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών για την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης