Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Μόδα οι... τηγανητές οδοντογλυφίδες - «Μην τις τρώτε» προειδοποιεί η κυβέρνηση

Νότια Κορέα: Μόδα οι... τηγανητές οδοντογλυφίδες - «Μην τις τρώτε» προειδοποιεί η κυβέρνηση
Το ζήτημα είναι ότι χρησιμοποιούνται χρωστικές προκειμένου να προσδώσουν στις οδοντογλυφίδες το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους
Το υπουργείο Τροφίμων της Νότιας Κορέας προειδοποιεί τους πολίτες να μην καταναλώνουν τηγανητές οδοντογλυφίδες, την ώρα που η... ιδιαίτερη αυτή μαγειρική πρακτική έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να καταναλώνουν τις οδοντογλυφίδες με τσιγαρισμένο άμυλο, με καρυκεύματα και τυρί σε σκόνη έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες likes και shares στο TikTok και στο Instagram.
«Η ασφάλειά τους ως τροφίμων δεν έχει επαληθευτεί», αναφέρει το υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων σε σχετική του ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Παρακαλώ μην τα τρώτε», γράφει η ανάρτηση.
Το ζήτημα είναι ότι χρησιμοποιούνται χρωστικές προκειμένου να προσδώσουν στις οδοντογλυφίδες το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους.
Να σημειωθεί ότι οι οδοντογλυφίδες φτιάχνονται από άμυλο γλυκοπατάτας ή καλαμποκιού και θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον καθώς είναι βιοδιασπώμενες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης