Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Στο στόχαστρο των Houthis το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Carney και δύο ακόμη εμπορικά πλοία

Ερυθρά Θάλασσα: Στο στόχαστρο των Houthis το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Carney και δύο ακόμη εμπορικά πλοία
Τριπλή επίθεση των Houthis σε ένα πολεμικό και δύο δυτικά εμπορικά πλοία
Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε στις 26 Ιανουαρίου ότι οι Houthis εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο στο USS Carney, ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke, καθώς έπλεε στον Κόλπο του Άντεν.
Ο πύραυλος καταρρίφθηκε επιτυχώς από το πολεμικό πλοίο, ανέφερε η διοίκηση σε δήλωση, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.
Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό που αναφέρθηκε κοντά στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), υπηρεσία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε νωρίτερα ότι έλαβε αναφορά για δύο πυραύλους που εξερράγησαν σε ύδατα κοντά σε δυτικό πλοίο στα ανοιχτά του λιμανιού του Άντεν.
Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ανέφερε το UKMTO σε συμβουλευτικό σημείωμα.
Πρόσθεσε ότι το σκάφος προχωρά προς το επόμενο λιμάνι και οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταποκρίνονται στις προκλήσεος.
Σε ένα τρίτο, ξεχωριστό περιστατικό, το UKMTO έκανε γνωστό ότι έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό που αφορούσε ένα πλοίο 60 ναυτικά μίλια από το λιμάνι al-Hudaidah της Ερυθράς Θάλασσας, το οποίο ελέγχεται από τους Houthis.
Επισημαίνεται πως οι αντάρτες της Υεμένης Houthis έχουν βάλει στο στόχαστρο δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις 19 Νοεμβρίου ως απάντηση στον συνεχιζόμενο ισραηλινό πόλεμο και την πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 25.000 Παλαιστινίους.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντέδρασαν στις πρόσφατες επιθέσεις των Houthis πραγματοποιώντας δεκάδες πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση της Υεμένης τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, οι Houthis παραμένουν απτόητοι, συνεχίζοντας τα χτυπήματα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Abdul Malik al-Houthi, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, επεσήμανε ότι οι μαχητές του έχουν εκτοξεύσει μέχρι στιγμής 200 drones και 50 πυραύλους για την υποστήριξη της Γάζας και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης