Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό ο Μacron – Ψάχνει τρόπο να κλέψει την ψήφο της μεσαίας τάξης

Σε πανικό ο Μacron – Ψάχνει τρόπο να κλέψει την ψήφο της μεσαίας τάξης
Η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου εξαιτίας της ακρίβειας, του μεταναστευτικού και του ασφαλιστικού, οδηγούν σε κύμα ανόδου της ακροδεξιάς, όπως διαπιστώνουν πολλές δημοκοπήσεις
Σχετικά Άρθρα
Την καυτή ανάσα της Le Pen στο σβέρκο του νιώθει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος προσπαθεί να αναπροσαρμόσει την ατζέντα του ώστε να κερδίσει την εκλογική στήριξη των μεσαίων στρωμάτων.
Η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου εξαιτίας της ακρίβειας, του μεταναστευτικού και του ασφαλιστικού, οδηγούν σε κύμα ανόδου της ακροδεξιάς, όπως διαπιστώνουν πολλές δημοκοπήσεις.
Μάλιτα, το κόμμα της Le Pen αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Και δεν πρόκειται άλλωστε αποκλειστικά για γαλλικό φαινόμενο.
Οι ευρωσκεπτικιστές σκληροί δεξιοί φαίνεται πως τείνουν να γίνουν η τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΕ
Ταυτόχρονα, η Γαλλίδα πολιτικός έχει στραμμένο το βλέμμα της στις εντεινόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών, κάτι που οι ίδιοι οι αγρότες το επισημαίνουν και το αναγνωρίζουν.
Προκειμένου να πάρει με το μέρος του τα μεσαία στρώματα, ο πρόεδρος Macron  ετοιμάζεται να πάρει μέτρα ελάφρυνσης των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ σκέφτεται να επιταχύνει τις οικονομικές ενισχύσεις προς τους αγρότες που έχουν πληγεί από πλημμύρες ή ασθένειες των βοοειδών για να κλείσει το μέτωπο των απεργιών.
Μακροπρόθεσμα, ο Macron θέλει να κερδίσει εκλογικά εκείνα τα στρώματα που παίρνουν περίπου 1.500-3.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με το think tank Institut Montaigne.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση, αυτά τα στρώματα αισθάνονται όλο και περισσότερο ότι μένουν πίσω σε σχέση με τις πλουσιότερες κοινωνικές τάξεις ενώ δεν νιώθουν ότι το κράτος μπορεί να εγγυηθεί την προστασία τους.
Οι φορολογικές περικοπές, η έκκληση για την αναθεώρηση του εκπαιδευτικού συστήματος και η πίεση για την επίλυση του στεγαστικού ζητήματος είναι βασικά αιτήματα που πιέζουν την γαλλική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης