Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πόρισμα για το ουκρανικό έγκλημα: Από το Kharkiv εκτοξεύτηκε ο δυτικός πύραυλος που κατέρριψε το ρωσικό IL-76

Το πόρισμα για το ουκρανικό έγκλημα: Από το Kharkiv εκτοξεύτηκε ο δυτικός πύραυλος που κατέρριψε το ρωσικό IL-76
Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής της Ρωσίας για την κατάρριψη του μεταγωγικού αεροσκάφους
Ο αντιαεροπορικός πύραυλος, που έπληξε το μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin-76 πάνω από το Belgorod εκτοξεύτηκε από το χωριό Liptsy στην περιοχή Kharkiv διαπίστωσε η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας στο πόρισμά της που έγινε γνωστό την Παρασκευή (26/1/2024).
«Τα ραντάρ ελέγχου του εναέριου χώρου, καθώς και η έρευνα διαπίστωσαν ότι το αντιαεροπορικό πυραυλικό όπλο, από το οποίο χτυπήθηκε το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, εντοπίστηκε στο χωριό Liptsy στην περιοχή του Kharkiv».
Οι ανακριτές πρόσθεσαν επίσης στο υλικό της ποινικής υπόθεσης τις ταυτότητες των Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη συντριβή, καθώς και συνοδευτικά έγγραφα της ομοσπονδιακής σωφρονιστικής υπηρεσίας της Ρωσίας.
«Υπάρχουν χαρακτηριστικά τατουάζ σε ορισμένα ανθρώπινα μέλη.
Παρόμοια σημάδια και εμβλήματα φάνηκαν στα σώματα πολλών μελών των ουκρανικών ενόπλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του συντάγματος Azov.
Στις 24 Ιανουαρίου, ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή πάνω από το έδαφος της Περιφέρειας Belgorod.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 74 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 65 Ουκρανών αιχμαλώτων.
Κανείς δεν επέζησε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό και τόνισε πως το Κίεβο είχε προηγούμενη γνώση της μεταφοράς αιχμαλώτων για την ανταλλαγή, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kolotilovka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης