Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla έχασε 80 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης σε μία ημέρα - Απειλή η Κίνα, καταρρέει η ζήτηση

Η Tesla έχασε 80 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης σε μία ημέρα - Απειλή η Κίνα, καταρρέει η ζήτηση
Μηνιαία απώλεια της κεφαλαιοποίησης σε περίπου 210 δισεκατομμύρια δολάρια
O αυξανόμενος ανταγωνισμός από την Κίνα και η πτώση της ζήτησης οδήγησαν τη μετοχή της Tesla στη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία απώλεια εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο την Πέμπτη, κατά 12%, με 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία να εξανεμίζονται.
Αυτό ώθησε την απώλεια της κεφαλαιοποίησής της για το μήνα σε περίπου 210 δισεκατομμύρια δολάρια.
"Τα αποτελέσματα της Tesla ουσιαστικά πήγαν από το κακό στο χειρότερο", δήλωσαν οι αναλυτές της TD Cowen, σημειώνοντας ότι τα έσοδα και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Οι μετοχές άλλων κατασκευαστών  ηλεκτρικών οχημάτων EV υποχώρησαν επίσης, με τις Rivian Automotiv, Lucid Group και Fisker να υποχωρούν μεταξύ 4,7% και 8,8%.
Η βιομηχανία EV παλεύει με την επιβράδυνση της ζήτησης για περισσότερο από ένα χρόνο και οι μειώσεις τιμών από την Tesla πιθανόν να επιδεινώσουν την πίεση στις startups και τις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford .

Η προιιδοποίηση Musk για την Κίνα

κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα ισοπεδώσουν τους παγκόσμιους ανταγωνιστές, χωρίς εμπορικούς φραγμούς, προειδοποίησε ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, υπογραμμίζοντας τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει ο ηγέτης της αμερικανικής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων από εταιρείες όπως η BYD, οι οποίες προσπαθούν να επεκταθούν παγκοσμίως.
Τα σχόλια του Musk ήρθαν μετά την υποστήριξη της BYD από τον Warren Buffett - με τα φθηνότερα μοντέλα της και μια μεγαλύτερη γκάμα - η οποία ξεπέρασε την Tesla ως η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το περασμένο τρίμηνο, παρά τις βαθιές μειώσεις τιμών της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης