Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι καλά τα πράγματα για τις... ΗΠΑ: Εκθέσεις - «χαστούκι» για την αεροπορία - «Πολύ αδύναμη, ανέτοιμη για συγκρούσεις»

Δεν είναι καλά τα πράγματα για τις... ΗΠΑ: Εκθέσεις - «χαστούκι» για την αεροπορία - «Πολύ αδύναμη, ανέτοιμη για συγκρούσεις»
Η έκθεση του Heritage Foundation, με επικεφαλής τον κορυφαίο ερευνητή John Venable, ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία παρουσιάζει μια σειρά από προβλήματα... 
Εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων και εντάσεων που προκαλούνται μανιωδώς από ανταγωνιστές όπως η Κίνα, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βρίσκεται σε ανησυχητική πτώση, περιγράφοντας τις δυνατότητές της ως «πολύ αδύναμες» - σημειώνοντας πια τη χαμηλότερη βαθμολογία στις αξιολογήσεις.
Με βάση τα δεδομένα του 2023, η έκθεση δείχνει μια ανησυχητική τάση μείωσης των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ετοιμότητά της για πιθανές συγκρούσεις με αντίστοιχους ανταγωνιστές.
Οι καθυστερήσεις στην ετοιμότητα, η ανεπαρκής εκπαίδευση του πληρώματος αεροσκαφών και η ελλιπής «δυνατότητα ανάπτυξης» ήταν βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στη χαμηλή βαθμολογία που σημείωσε η Πολεμική Αεροπορία.
Η έκθεση του Heritage Foundation, με επικεφαλής τον κορυφαίο ερευνητή John Venable, ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει διαθέσει επαρκείς πόρους για χρόνο πτήσης για να προετοιμάσει επαρκώς το πλήρωμα του αεροσκάφους για πιθανές καταστάσεις μάχης απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.
Ο Venable πρόσθεσε ότι το ιστορικό πρότυπο των 200 ωρών πτήσης ετησίως και τριών πτήσεων την εβδομάδα δεν έχει τηρηθεί, με τους πρόσφατους μέσους όρους να είναι σημαντικά χαμηλότεροι.

Η τελευταία περίπτωση που οι πιλότοι μαχητικών ολοκλήρωσαν κατά μέσο όρο 150 ώρες πτήσης και περισσότερες από δύο εξόδους την εβδομάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, ήταν το... 2015. 
Παρά τις αυξήσεις του προϋπολογισμού σε διάφορους τομείς, ο προϋπολογισμός των ωρών πτήσης δεν έχει αναλογική αύξηση και οι συνολικές ώρες πτήσης έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.  
Ο Venable επεσήμανε περαιτέρω την εξασθένιση της ετοιμότητας αναφορικά με το υλικό του αεροσκάφους, αναφέροντας χαμηλούς ρυθμούς ικανότητας αποστολής για τα F-22 και B-1, γεγονός που περιορίζει περαιτέρω τον χρόνο πτήσης του πληρώματος αεροσκαφών και την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων.
Στην αξιολόγησή του, ο Venable τόνισε την ανάγκη για την ανάπτυξη τριών διμοιριών Active-Duty. Τόνισε ότι η Πολεμική Αεροπορία ήταν δομημένη με μια πτέρυγα τριών μοιρών για να χειριστεί τον σχετικό φόρτο εργασίας κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Ωστόσο, οι προσπάθειες ενοποίησης και συγκέντρωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με αλλαγές στις στρατηγικές ανάπτυξης, οδήγησαν στην κατάρρευση αυτής της οργανωτικής δομής. 
Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον Venable, η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τις απαιτήσεις στελέχωσης, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επανατοποθέτηση πιλότων και προσωπικού από διάφορες μονάδες.
Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να κινητοποιηθεί γρήγορα και να διατηρήσει έναν υψηλό επιχειρησιακό ρυθμό.
Ο Venable δήλωσε ότι αυτό έχει αφήσει την Πολεμική Αεροπορία σε μια επισφαλή κατάσταση. Τόνισε ότι καμία μοίρα μαχητικών στην Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα επίπεδα ετοιμότητας, ικανότητας και αυτοπεποίθησης που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει έναν ισάξιο ανταγωνιστή.
Επιπλέον, ο Venable βεβαιώνει ότι η συνολική κατάσταση ετοιμότητας εντός της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται σε «πτωτική πορεία».

Γεράματα...

Η Πολεμική Αεροπορία παλεύει με την πρόκληση ενός παλιού αποθέματος μαχητικών αεροσκαφών, ιδιαίτερα των μαχητικών τέταρτης γενιάς. Ο μέσος όρος ηλικίας του Fighting Falcon ξεπερνά τα 30 χρόνια, με ορισμένα αεροσκάφη να πετούν στους ουρανούς ήδη από τη δεκαετία του 1980.
Ενώ γίνονται προσπάθειες για την παράταση της επιχειρησιακής ζωής ορισμένων F-16 για να διατηρηθούν σε υπηρεσία μέχρι τη δεκαετία του 2040, ο γηρασμένος στόλος δημιουργεί μια πιεστική ανησυχία.
USAF-F-16_1.webp

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης