Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μέση Ανατολή μποϊκοτάρει κολοσσούς της Δύσης λόγω Γάζας - Στο στόχαστρο Starbucks,McDonald’s

Η Μέση Ανατολή μποϊκοτάρει κολοσσούς της Δύσης λόγω Γάζας -  Στο στόχαστρο Starbucks,McDonald’s
Στο στόχαστρο των κατοίκων της Μέσης Ανατολής μπαίνουν οι κολοσσοί της Δύσης
Στο στόχαστρο των κατοίκων της Μέσης Ανατολής μπαίνουν οι κολοσσοί της Δύσης, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.
Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas τον Οκτώβριο, η 19χρονη Nayera Ahmed, φοιτήτρια μαζικής επικοινωνίας στο Κάιρο, σταμάτησε να συχνάζει στα Starbucks της περιοχής της.
Η αμερικανική αλυσίδα καφέ έχει εμφανιστεί σε αρκετές λίστες καταναλωτικού μποϊκοτάζ που κυκλοφορούν στα αιγυπτιακά μέσα κοινωνικής δικτύωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο Κάιρο, μια καθημερινή, δεκάδες συνήθως πολυσύχναστα καταστήματα Starbucks και McDonald’s που επισκέφτηκε το Bloomberg ήταν εντελώς άδεια.
Ο παραγωγός μιας τοπικής αιγυπτιακής μάρκας αναψυκτικών ανέφερε ότι οι πωλήσεις του έχουν τριπλασιαστεί από την έναρξη του πολέμου, επειδή οι καταναλωτές αποφεύγουν την Coca-Cola και την Pepsi.

Σημαντικό πλήγμα

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Κρίς Κεμπζίνσκι έχει προειδοποιήσει ότι η εταιρεία του βλέπει «σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο» στη Μέση Ανατολή λόγω της παραπληροφόρησης που διαδίδεται, όπως λέει,  για την εταιρεία του.
Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Americana Restaurants International Plc – του φορέα εκμετάλλευσης franchise στη Μέση Ανατολή για τις αλυσίδες KFC, Pizza Hut, Krispy Kreme και Hardee’s – υποχώρησαν έως και 27% στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας τους μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, με ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν πλήγμα στα κέρδη της από τα μποϊκοτάζ.

Εντυπωσιακή αντίδραση

Ο Fawaz Gerges, καθηγητής πολιτικής Μέσης Ανατολής στο London School of Economics, σημειώνει ότι τα σημερινά μποϊκοτάζ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά επειδή είναι έντονα, διακρατικά και καθοδηγούνται από νεανικούς πληθυσμούς.
Η αντίληψη ότι η Ουάσιγκτον ευνοεί το Ισραήλ «επηρεάζει πραγματικά αυτές τις εταιρείες επειδή εμπλέκεται η Αμερική και οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι μέρος αυτής της αμερικανικής αυτοκρατορίας — εμπορική, οικονομική, ήπιας δύναμης αυτοκρατορία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης