Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τους μετανάστες, έφερε κοντά Macron – Le Pen

Πολιτικό χάος στη Γαλλία μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τους μετανάστες, έφερε κοντά Macron – Le Pen
Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε επίσης από την ηγέτη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Marine LePen, η οποία το χαρακτήρισε «ιδεολογική νίκη» του κόμματός της National Rally
Σε πολιτικό χάος έχει βρεθεί για ακόμη μία φορά η Γαλλία, μετά και από την μεγάλη απόρριψη του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση που προσπάθησε να περάσει ο πρόεδρος Emmanuel Macron.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε αντισυνταγματικά 32 από τα 86 άρθρα του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης πρόσβασης σε κοινωνικά επιδόματα για τους μετανάστες.
Οι βουλευτές της Αριστεράς είχαν κατηγορήσει τον Macron ότι προωθεί την «εθνική υπεροχή», υποστηρίζοντας τις θέσεις της ακροδεξιάς, για την παροχή στους Γάλλους πολίτες περισσότερων νομικών προνομίων από τους ξένους.
Η κυβέρνηση Macron, η οποία δεν έχει πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο με τη συμφωνία με το δεξιό κίνημα Les Républicains, τροποποιώντας τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση για να δεχτεί τα αιτήματα των σκληροπυρηνικών συντηρητικών.
Το νομοσχέδιο τελικά υποστηρίχθηκε επίσης από την ηγέτη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Marine LePen, η οποία το χαρακτήρισε «ιδεολογική νίκη» του κόμματός της National Rally.
Ωστόσο, το στρατόπεδο του Macron βυθίστηκε σε πολιτική κρίση από την αμφιλεγόμενη συμμαχία, με σχεδόν το ένα τέταρτο των βουλευτών στον συνασπισμό του προέδρου να αρνείται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης