Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προδοσία... ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ – Shevchenko (συνεργάτης Yeltsin): Δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι τέτοιο

Προδοσία... ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ – Shevchenko (συνεργάτης Yeltsin): Δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι τέτοιο
Το ΝΑΤΟ ουδέποτε θεώρησε τη Ρωσία ως έναν ισότιμο εταίρο, είχε κρυφά σχέδια να καταλάβει τα εδάφη της και να αναλάβει τον έλεγχο των πόρων της λέει Ρώσος ιστορικός
Αντιδράσεις στη Ρωσία έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων από τις ΗΠΑ σχετικά με τις συνομιλίες που είχαν τον Ιανουάριο του 1994 οι πρόεδροι της Ρωσίας, Boris Yeltsin και των ΗΠΑ, Bill Clinton κατά τη συνάντηση τους στη Μόσχα.
Τα έγγραφα αναφέρουν πως ο Yeltsin είχε προτείνει την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ με την επόμενη διεύρυνση της Συμμαχίας.

Προδοσία

«Η ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν μια προδοσία των εθνικών μας συμφερόντων» υποστηρίζει ο Alexander Formanchuk, Ρώσος ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας αλλά και επικεφαλής του Επιμελητηρίου της Κριμαίας.
«Το ΝΑΤΟ ουδέποτε θεώρησε τη Ρωσία ως έναν ισότιμο εταίρο.
Αντιθέτως είχε κρυφά σχέδια να καταλάβει τα εδάφη της και να αναλάβει τον έλεγχο των πόρων της» λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Formanchuk, επισημαίνοντας πως το πρώτο στάδιο της υλοποίησης αυτών των σχεδίων του ΝΑΤΟ ήταν επέκταση της Συμμαχίας προς τα ανατολικά.

Δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι τέτοιο

Από την πλευρά του ο Vladimir Shevchenko, στενός συνεργάτης του Yeltsin και πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του, υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε ακούσει τον Yeltsin να λέει κάτι τέτοιο στον Αμερικάνο ομόλογό του.
Μάλιστα ο Shevchenko εξέφρασε την οργή του για το μονομερή αποχαρακτηρισμό των απόρρητων εγγράφων από τους Αμερικάνους, κάνοντας λόγο για… αγενή ενέργεια.

Δεν έγινε ποτέ τέτοια συζήτηση

Αλλά και ο προσωπικός σύμβουλος του Yeltsin, Igor Mintusov υποστήριξε ότι ουδέποτε έπεσε στην αντίληψη του μια τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ Yeltsin και Clinton.
«Δεν υπήρξε καμία τέτοια συνομιλία μαζί μας.
Είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα σε σύγκριση με τα προβλήματα που συζητήσαμε.
Δεν έχω ακούσει τίποτα για αυτό» ανέφερε ο Mintusov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης