Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο Lagarde - Ο DAX -0,3%, το Παρίσι +1,4%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο Lagarde - Ο DAX -0,3%, το Παρίσι +1,4%
Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλό ρεκόρ του 4% την Πέμπτη
Σχετικά Άρθρα
Μεικτά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοίωναν τα εταιρικά κέρδη και τα μηνύματα από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενόψει της δημοσίευσης των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,3% στις 16.872 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,7% στις 7.584 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.573 με άνοδο 1,4%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,2% στις 30.207 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 9.925 μονάδες.
Με πτώση 0,4% κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στο ταμπλό, η μετοχή της LVMH σημείωσε άνοδο 8%, καθώς η αγορά αντέδρασε στον μεγαλύτερο όμιλο πολυτελείας στον κόσμο που ανακοίνωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου αργά την Πέμπτη, καθώς η ανάπτυξη αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της ανθεκτικής ζήτησης για τη μόδα υψηλών προδιαγραφών κατά την τόσο σημαντική περίοδο του τέλους του έτους.

Η ΕΚΤ απέχει από τη συζήτηση για μείωση των επιτοκίων, προς το παρόν

Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλό ρεκόρ του 4% την Πέμπτη και δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι εξετάζει καν την έναρξη χαλάρωσης, με την πρόεδρο Lagarde να σημειώνει δύο φορές στη συνέντευξη Τύπου που συνόδευσε την συνεδρίαση ότι είναι "πρόωρο" να συζητηθεί η μείωση των επιτοκίων.
Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε ταχύτερα από ό,τι περίμενε η ΕΚΤ το περασμένο φθινόπωρο, γεγονός που υποδηλώνει ότι πλησιάζει γρήγορα η ώρα να αρχίσει να συζητείται η πρώτη μείωση των επιτοκίων.
Μια αλλαγή του τόνου στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Μάρτιο, όταν η κεντρική τράπεζα θα εκδώσει επίσης νέες οικονομικές προβλέψεις, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια μείωση των επιτοκίων πιθανότατα τον Ιούνιο, σημειώνει το Reuters.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK στη Γερμανία μειώθηκε στις -29,7 μονάδες ενόψει Φεβρουαρίου από το αναθεωρημένο -25,4 του προηγούμενου μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια βιώσιμη ανάκαμψη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει μακριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης