Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov στο Bloomberg: Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ανοιχτοί σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Peskov στο Bloomberg: Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ανοιχτοί σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία
«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας. Και θα προτιμούσαμε να το πετύχουμε αυτό με διπλωματικά μέσα» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Ρωσία εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα προτιμά να πετύχει τους στόχους της με διπλωματικά μέσα, διαμηνύει μέσω Bloomberg o γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε τις δηλώσεις του δικτύου, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία φέρεται να διερευνά τη δυνατότητα διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος [της Ρωσίας] Vladimir Putin έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία ήταν ανοιχτή, παραμένει ανοιχτή και θα παραμείνει ανοιχτή για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία», απάντησε για το ζήτημα ο Peskov.
«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας. Και θα προτιμούσαμε να το πετύχουμε αυτό με διπλωματικά μέσα. Αν όχι, τότε η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», εξήγησε, αναλύοντας τη στρατηγική της Μόσχας.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες για αλλαγή στη θέση της Ρωσίας για την Ουκρανία.
«Δεν γνωρίζουμε τις αλλαγές στη θέση της Ρωσίας που περιγράφονται [στο άρθρο]», επεσήμανε η Watson στο Bloomberg.
«Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει αν, πότε και πώς θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του NSS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης