Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στον χρυσό – Τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ «έσβησαν» την πίεση του δολαρίου

Οριακή άνοδος στον χρυσό – Τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ «έσβησαν» την πίεση του δολαρίου
Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Με ελάχιστη άνοδο έκλεισε σήμερα 25/1 η τιμή του χρυσού, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, αναπτέρωσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων νωρίς μέσα στο 2024 από τη Federal Reserve.
Επίσης, τα στοιχεία αντιστάθμισαν το πλήγμα στο πολύτιμο μέταλλο από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου (ο δείκτης ICE US Dollar Index μειώθηκε ξεπέρασε τις 103,5 μονάδες).
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 1,80 δολάρια ή 0,08% στα 2.017,80 δολ. ανά ουγγιά, όταν για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας υποχώρησε συνολικά κατά 1,1%.
«Ο χρυσός συνεχίζει να διαπραγματεύεται πάνω από τα 2.000 δολάρια, ίσως ένα σημάδι ότι οι traders παραμένουν σίγουροι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να μειώσουν τα επιτόκια σύντομα και σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους», σχολιάζει ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, ο χρυσός έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης