Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέo πολιτικό ράπισμα στον Macron - Το Συνταγματικό Συμβούλιο ακύρωσε το μισό μεταναστευτικό νομοσχέδιο

Γαλλία: Νέo πολιτικό ράπισμα στον Macron - Το Συνταγματικό Συμβούλιο ακύρωσε το μισό μεταναστευτικό νομοσχέδιο
Τουλάχιστον 32 άρθρα του νομοθετήματος αποδοκιμάστηκαν από το «Συμβούλιο Σοφών», ως μη σχετικά με το κείμενο
Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ακυρώνει σχεδόν κατά το ήμισυ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Macron για τo μεταναστευτικό, απορρίπτοντας το σύνολο των σκληρών μέτρων που εισαγάγει.
Τουλάχιστον 32 άρθρα του νομοθετήματος αποδοκιμάστηκαν από το «Συμβούλιο Σοφών», ως μη σχετικά με το κείμενο, συμπεριλαμβανομένων προβλέψεων για αυστηρότερη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, για την οικογενειακή επανένωση και τη θέσπισης μιας «εγγύησης επιστροφής» για τους αλλοδαπούς φοιτητές.
Σημειώνεται ότι τελευταίο διάστημα ξεσηκώθηκε κύμα κινητοποιήσεων ενάντια στον σχετικό νόμο, ενώ κείμενο διαμαρτυρίας συνυπέγραψαν περισσότερες από 200 προσωπικότητες γαλλικής κοινωνίας και διανόησης, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των τεχνών και των συνδικάτων.
Σε κάθε περίπτωση, η απόρριψη ενός τόσο κομβικού νομοσχεδίου αποτελεί ένα μείζον πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση Macron, που ήλπιζε ότι θα λάβει πολιτική ώθηση από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Το κόμμα του Macron εμφανίζεται να υπολείπεται τουλάχιστον 8 μονάδων από την Marine Le Pen στο σύνολο των δημοσκοπήσεων που καταγράφον πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης