Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Φορο-απάτη 1,7 δισ. με πλαστά τιμολόγια και εμπλοκή κινεζικών εταιρειών

Ιταλία: Φορο-απάτη 1,7 δισ. με πλαστά τιμολόγια και εμπλοκή κινεζικών εταιρειών
Δεν είναι μόνο η δική μας ΑΑΔΕ που βρίσκεται εν υπνώσει τελικά
Σχετικά Άρθρα
Φαίνεται πως και στη γειτονική χώρα γίνεται πάρτι με τη φοροδιαφυγή, καθώς οι ιταλικές αρχές ανακάλυψαν φορολογική απάτη που αγγίζει τα 1,7 δισ. ευρώ.
Με βάση ρεπορτάζ του Reuters, η ιταλική Αστυνομία ανακοίνωσε πως 85 άτομα είναι μπλεγμένα σε υπόθεση με πλαστά τιμολόγια και ξέπλυμα χρήματος με τη βοήθεια των κινεζικών σκιωδών τραπεζών, ενώ η αστυνομία της Guardia di Finanza (GdF) στην Ancona προέβη σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 350 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων.
Ακόμη, πάγωσε 1.569 τραπεζικούς λογαριασμούς, δίνοντας εντολή για δέσμευση 140 εταιρειών που υπολογίζεται ότι είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια, ενώ επίσης έψαξαν ακίνητα στο Μιλάνο και τη γύρω περιοχή της Lombardia, τη Florentia, την Padova και τη Sicilia.
Σύμφωνα με την εντολή κατάσχεσης, 64 από τους 85 υπόπτους είναι Κινέζοι υπήκοοι, ενώ με βάση τις πηγές που επικαλείται το δημοσιογραφικό δίκτυο η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των Ιταλών πελατών που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για το ξέπλυμα μετρητών.
Oι εισαγγελείς στην Ancona διαπίστωσαν ότι εικονικές εταιρείες εξέδιδαν ψευδή τιμολόγια και έλεγαν στους πελάτες σε ποιον ιταλικό τραπεζικό λογαριασμό να κάνουν τις πληρωμές.
Μόλις έφταναν τα χρήματα, η εικονική εταιρεία μετέφερε στη συνέχεια το ίδιο ποσό σε λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, δικαιολογώντας το ως πληρωμή για εισαγωγές προϊόντων που δεν είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί.
Το αρχικό ποσό, αφαιρουμένης της προμήθειας, επέστρεφε σε μετρητά με courier στον πελάτη που έκανε την πρώτη πληρωμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η εμφάνιση και δράση ενός είδους παράλληλου υπόγειου τραπεζικού συστήματος που διοικείται από μη αδειοδοτημένους Κινέζους χρηματιστές αποτέλεσε το επίκεντρο πολλών ερευνών κατά το τελευταίο έτος στην Ιταλία.
Οι έρευνες αυτές, που διεξήχθησαν σε διάφορα μέρη της Ιταλίας οδήγησαν τις αρχές να υποθέσουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών που προσφέρονται από οργανισμούς που συνδέονται με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης διασυνοριακών πληρωμών για καρτέλ ναρκωτικών και της διευκόλυνσης της φοροδιαφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης