Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γαλλία έστειλε και δεύτερο πολεμικό πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γαλλία έστειλε και δεύτερο πολεμικό πλοίο
Το πολεμικό πλοίο Alsace διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό
Δεύτερο πολεμικό πλοίο έστειλε στην Ερυθρά Θάλασσα η Γαλλία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι.
Οπως ανέφερε την Πέμπτη 25/1 ο γαλλικός στρατός, στο πλαίσιο εβδομαδιαίας ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, το πολεμικό πλοίο Alsace διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.
«Σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας, τα γαλλικά πολεμικά πλοία συμβάλλουν στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Υπενθυμίζεται πως το πολεμικό πλοίο Languedoc περιπολεί ήδη από τις 8 Δεκεμβρίου στα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ, στο πλευρό διεθνούς αποστολής υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για την προστασία των πλοίων από τις επιθέσεις των ανταρτών, που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλοία τους παραμένουν υπό εθνική διοίκηση και ότι προτεραιότητά τους είναι να συνοδεύουν πλοία που συνδέονται με τη Γαλλία.
Επισημαίνεται πως η Γαλλία δεν συμμετείχε στα στρατιωτικά πλήγματα κατά των Houthi που εξαπέλυσαν αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, καθώς επιθυμεί να αποφύγει μια περιφερειακή κλιμάκωση, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος Macron.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης