Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εκθέτει ανεπανόρθωτα ΗΠΑ - Ουκρανία: Τρομοκράτες του ISIS από τη Συρία πολεμούν για τον ουκρανικό στρατό

Η Ρωσία εκθέτει ανεπανόρθωτα ΗΠΑ - Ουκρανία: Τρομοκράτες του ISIS από τη Συρία πολεμούν για τον ουκρανικό στρατό
Αποκάλυψη από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον συριακό οικισμό
Η Ρωσία κατέχει τρανταχτά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη συμμετοχή μελών τρομοκρατικών οργανώσεων από τη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib στη Συρία στον πόλεμο της Ουκρανίας, στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Αυτό ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον συριακό οικισμό, Alexander Lavrentiev.
«Υπάρχουν στοιχεία ότι ορισμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib, επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία. Ειδικά άτομα από τις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ», τόνισε σχετικά ο αξιωματούχος της Μόσχας στο Tass.
Νωρίτερα, ο Lavrentiev χαρακτήρισε την παράνομη παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία την κύρια αιτία της αστάθειας στη χώρα.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ρωσία διατηρεί επαφές τόσο με την επίσημη Δαμασκό όσο και με εκπροσώπους των Κούρδων.
Νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2023, ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά έχει αξιόπιστα στοιχεία ότι μέλη του ISIS (μια τρομοκρατική οργάνωση που απαγορεύεται στη Ρωσική Ομοσπονδία) και άλλες παρόμοιες οργανώσεις ενεργούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία ως μέρος ορισμένων μονάδων.
Είναι επίσης μέρος ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης που αποστέλλονται στο ρωσικό έδαφος για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις, πρόσθεσε ο Bortnikov.
Η ειδική επιχείρηση για την προστασία του Donbass, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Putin στις 24 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζεται.
Η απόφαση ελήφθη με φόντο την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή λόγω των βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης